Activiteiten Groep 1A


Sinds 24 maart is onze eigen Keerkringapp in de lucht. Recente foto's en verhalen kunt u op onze eigen App vinden die gratis te downloaden is in de Appstore.


“We hebben er een geitje bij”

In het kader van de Nationale Voorleesdagen heeft Diane van Groesen, van de Bibliotheek AanZet, het prentenboek van het jaar 2016, “We hebben er een geitje bij”, aan de groep voorgelezen.

 

Voorleesontbijt


Bijna alle kinderen waren in pyama, met hun knuffel in de armen, op school gekomen. Eerst hebben we ochtendgymnastiek gedaan en daarna kwamen Iman, Angela en Rivaldo van de Koppige Ezel, voorlezen. Terwijl wij heerlijk van ons ontbijtje zaten te smikkelen lazen zij ons voor. Iman las voor uit Kikker vindt een schat en Angela speelde het verhaal uit met kikker, beer, eend, varkentje en rat. Rivaldo las voor uit Eend op de fiets. Ze deden het echt super goed!

 


Tandenpoetsles

Vandaag hebben wij geleerd hoe je op de juiste manier je tanden moet poetsen. Dat is heel belangrijk want gaatjes in je tanden of kiezen is niet fijn. De juf had een aapje bij zich en ging de tanden van de aap poetsen. Wij kregen allemaal een hele mooie, nieuwe tandenborstel en deden het precies zoals de juf het bij de aap deed. En we hebben geleerd dat je ook je tong moet poetsen maar dat kriebelde wel een beetje! 

        

Kerstdiner

Donderdagmiddag 5 uur, komen de kleuters de school binnen. Het is al donker aan het worden, de tafels zijn mooi gedekt en de kaarsjes branden. Allemaal prachtig aangekleed, er zijn prinsessenjurken, giletjes, stropdassen en kikkertjes. Gel in het haar, mooie krullen. Natuurlijk is er dan eerst een modeshow om al dit moois aan elkaar te laten zien.

De ouders hebben voor de meest heerlijke hapjes gezorgd, wij hebben daar van gesmuld! Ook de wachtende ouders werden niet vergeten. De dames van de ouderraad hadden voor glühwein en oliebollen gezorgd.

Het was weer een avond om nooit te vergeten!!!!!!!!!!!

      Kerstcrea

Voor de meeste kinderen van onze groep was dit de eerste keer dat zij hieraan meededen dus dat was best wel spannend. Wat was er veel te doen! Knutselen, tekenen, spelletjes, schminken, kerststukjes maken en gymmen in het speellokaal. Gelukkig hadden wij heel veel ouderhulp en mede daardoor was het weer een super gezellige ochtend.

Sinterklaas
Gelukkig was Sinterklaas uit de file gehaald en had hij toch nog tijd om even bij ons langs te komen. We hebben voor hem en zijn Zwarte Pieten opgetreden en hebben gave knuffels gekregen. Daar zijn we erg blij mee!

 

Keerkringshow


Groep 1A deed weer mee met de Keerkringshow! We zongen helemaal zelf het liedje van de herfstblaadjes. In een echte poppenkast, die het bord voorstelde.

Pietendiploma


Vandaag hebben alle kleuters hun Pietendiploma gehaald! Sinterklaas kwam hulp tekort om alle pakjes rond te brengen en vroeg de kinderen of zij hem wilden helpen. Maar eerst moesten ze natuurlijk laten zien dat ze over de dakrand konden lopen, klimmen op het dak, glijden door de schoorsteen, pakjes in de schoorsteen gooien …………

Eerst oefenen en vandaag was het zover. De PIO’s (Pieten in opleiding) uit groep 8 kwamen helpen en kijken of de kleuterpietjes Sint konden gaan helpen.

Gelukkig deed iedereen het heel goed! Met een mooi diploma op zak gingen de kinderen naar huis.

  
  
Appelmoes maken!

Groep 1A heeft het anker “Herfst”afgesloten met het zelf maken van appelmoes. Met de fantastische hulp van 5 leerlingen uit groep 8, Elsa, Damon, Lily, Senna en Max, hebben de kinderen de appels in kleine stukjes gesneden en in de pannen gedaan. Daarna werd er flink geroerd! 

Ondertussen werden er etiketten gemaakt en op de potjes geplakt.

’s Middags deden we nog suiker erbij en werd de appelmoes verdeeld over de potjes. Die kregen een deksel en een hoed!

Het was een gezellige dag!

  


Schoen zetten
We zijn inmiddels weer een mooie Keerkringtraditie rijker. Voor het derde jaar op rij hebben de kinderen van groep 1 t/m 4, de baby's van de Monkeys en de peuters van Kruimeltje en Sterretje samen hun schoen gezet. Het podium in de grote ruimte was al eerder omgetoverd door de dames van het COKD tot huis van Sinterklaas. Nu werd op het podium opgetreden door kinderen en oude bekende Anne Scheening praatte alles aan elkaar. Na veel liedjes gezongen te hebben hopen de kinderen woensdag wat in hun schoen te vinden!

                 


Bootverhaal - Sinterklaastoneelstuk

Vrijdag hebben de juffen van groep 1/m 4 een heel spannend toneelstuk gespeeld voor de kinderen.

Twee boeven, Bull en Hiep, willen graag snel rijk worden. Ze zijn een plan aan het beramen en op dat moment komt er een Pietje met een zak langs. Ze besluiten de pakjes uit de inpakkamer van Sinterklaas te halen en stallen de cadeautjes uit in hun winkeltje. Maar de Pieten ontdekken dat Bull en Hiep de cadeautjes voor de kinderen in hun winkeltje verkopen en vertellen dit aan Sinterklaas. Hij bedenkt een plan om de boeven te betrappen. Een Pietje wordt ingepakt als cadeautje. Natuurlijk proberen de boeven dit pakje te stelen en worden door Sinterklaas betrapt. Als straf moeten zij helpen met inpakken. Eind goed, al goed.

De kinderen maar ook de juffen hebben genoten!

        


Verkeersplein kleuters en peuters
 
De kleuters en peuters wilden iets dat heel het plein bedekte en dat leuk en leerzaam was. Toen ze hadden besloten dat het een verkeersplein ging worden hadden ze op internet opgezocht welk bedrijf dat met pleinstickers voor hun ging maken. Dat werd Hercules speeltoestellen. Eerst hadden ze een ontwerp gemaakt:
 
 
Dat hadden ze aan het bedrijf laten zien. Ze kwamen met de pleinstickers naar het kleuterplein toe en brandden de stickers op het plein. Het eindresultaat was dit:
 
 
De kleuters, peuters en de leraren zijn er heel blij mee.
 
Geschreven door Jasper en Jesse groep 8 leerbedrijf Active Kids, Razende Reporters.
 
Groep 1a naar de bibliotheek

Groep 1a ging voor het eerst naar de schoolbibliotheek. Ze gingen er naar toe omdat ze dit thema uit schatkist hadden. En dat thema ging over boeken. Iedereen had een boek uitgekozen. In de bibliotheek hadden ze veel geleerd, bijvoorbeeld dat de moeders de boeken gingen scannen en dat de computer onthoudt wie welk boek heeft uitgekozen. Ze gingen met de boeken terug naar de klas. Ze zijn van plan om in de speelhoek een bibliotheek na te maken. We hebben ook nog een kind uit groep 1a geïnterviewd, genaamd Liam. Hij zei dat er wel honderd boeken waren en dat het heel leuk was om naar de bibliotheek te gaan.

Door de Razende Reporters (een onderdeel van de Active Kids groep 8): 

Jasper en Jesse.

                            


Speelgoedochtend

Elke woensdag is het speelgoedochtend voor de kleuters. De kinderen nemen speelgoed mee van huis en spelen daar mee in het speellokaal. Daar zijn verschillende hoeken gemaakt zoals een ziekenhuishoek, optreedhoek, klim- en klauterhoek en er liggen kleden waarop gespeeld kan worden. De kinderen hebben dan heel veel vrijheid, hoeven niet te vragen of ze mogen wisselen van werkje en leren bovendien het eigen speelgoed te delen. Vooral voor de jongste kinderen is dit niet altijd even gemakkelijk.

   
   
   


Schoolreis naar speeltuin Victorie


Vrijdag, 11 september, zijn de kleuters op schoolreis geweest. We hadden er erg veel zin in. Om half 9 stond de bus al op ons te wachten. Gelukkig was het heel mooi weer en konden we heerlijk spelen. We hebben limonade gedronken met een koekje erbij en gesmuld van de patatjes met mayonaise en appelmoes. Het allerleukst was dat we snoepjes mochten kiezen en die, in een papieren zakje, mee mochten nemen en op ons gemakje op konden eten. Om 1 uur stond de bus weer op ons te wachten en kwamen we moe, maar heel voldaan, op school terug.

        

                   
                           Schooljaar 2014 - 2015

Spelletjes onder leiding van de active kidsElke donderdagmiddag spelen de kinderen van groep 1 spelletjes onder leiding van groep 8 kinderen (de active kids). Zowel de groep 8 kinderen als de kleuters genieten en leren hiervan.
Sponsorloop

27 Mei was de sponsorloop. Alle kinderen hebben een mooie sportieve prestatie geleverd rennend rondom de school. De opbrengst gaat naar de CliniClowns en naar nieuwe leesboeken voor op school. De opbrengst is maar liefst €3000,-!!!!

Voor een foto-overzicht, ga naar Nieuws of klik hier!


Zandbak


Al een poosje hebben we op het kleuterplein een zandbak die we af kunnen sluiten. Dat is fijn, want zo blijft het zand lekker schoon. Nu heeft een klusvader de oude zandbak helemaal dicht gemaakt met stoeptegels, zodat we het kunnen gebruiken om lekker op te zitten of om uit te rusten tijdens het buiten spelen. Of in de pauze te eten. 


Koningsspelen

De kinderen hebben weer een fantastische dag gehad. Leuke spelletjes, sportieve clinics, heel veel hulpouders, mooi weer, van baby t/m groep 8, iedereen had wel iets leuks te doen. de foto's spreken boekdelen!Poppentheater
Vandaag zijn we met de bus naar het Poppentheater Damiet van
Dalsum gegaan. Goh wat was dat leuk. Eerst werd er uitgelegd wat er allemaal ging gebeuren, dat de lichten straks uitgaan en dat er 1 beetje enge pop is, maar dat is niet echt eng, want de poppenwereld is iets anders dan de mensenwereld.
We hebben gekeken naar Kaatje met de Lange Tenen. Kaatje wilde zo graag leren dansen en om dat te leren moest ze in de ogen van de Dans-drakin kijken. Dan zie je sterretjes en kan je in eens heel goed dansen. De kinderen hebben ademloos gekeken en uiteindelijk geholpen met het bevriezen van Wally het Stempelkussen. Wie was er nog meer? Hoedendoos, Dansvloer, de Jongens van de Straat en ook IJsbloempje, zij kon veranderen in een ijsberg. Aan het einde van het verhaal kreeg Kaatje met de Lange Tenen, mooie benen waar ze prachtig mee kon
dansen. Eind goed, al goed. Op weg terug naar school zei Levi met een
grote glimlach: "Het leek wel een schoolreisje."

Lentewandeling

Het is lente en daarom hebben wij een wandeling rond onze school gemaakt. In de tuin hebben wij gezocht naar kleine diertjes, bloemetjes en takken met knoppen eraan. Bij de sloot hebben we gekeken naar de eenden en meerkoeten en we zagen zelfs een nest! In de klas is nu een tafel met alles wat we gevonden hebben. Met een vergrootglas kan je alles heel goed zien. De kleine spin wordt ineens wel heel erg groot! BrrrrrrrrKeerkringshow, 13 februari

Deze keer stond de Keerkringshow in het teken van de liefde. Active Kids Angel en Resy hebben de geweldige onderdelen van alle groepen, fantastisch aan elkaar gepraat. 


Voorleesontbijt

   
   
  


Kerstviering

   
   
  


Kerstcrea

Overal in de school kon geknutseld worden. In elk klaslokaal, in de grote hal waren kinderen in de weer met kerststukjes, glitters, papierknipsels, pannenkoeken... Het was een gezellige ochtend. Met een speciaal bedankje aan alle hulpouders!

   
                                                


Sinterklaas

Ook dit jaar heeft Sinterklaas onze school bezocht. Het was even spannend waar hij bleef! Eigenlijk was hij ruim op tijd met zijn camper vertrokken om alvast op het schoolplein te overnachten, maar hij was toch te laat. Hij had zich toch nog verslapen. Gelukkig waren de wandelpieten wel op tijd om Sinterklaas samen met de kampeerpieten wakker te maken. Daarna heeft Sinterklaas samen met de Pieten een gezellige ochtend met de kinderen gehad. 

   
   
  


Schoen zetten
 
   
  


Pietengym

Samen met de PIO's hebben alle kinderen uit groep 1/2  hun pietendiploma gehaald. Heel goed hoor, gefeliciteerd!

   
   
  

Met de bus naar speeltuin Het Oosterkwartier
 
 
  
 
Vol verwachting en met gespannen gezichten gingen we op weg naar de speeltuin. Eerst nog even allemaal plassen, voordat we de bus in gingen.

En wat voor een bus................de spelersbus van F.C.Dordrecht. Dat was meteen heel speciaal!! In de bus een vrolijke boel en de kinderen vroegen aan de chauffeur of hij ook echt met de voetballers praat. "Jazeker", antwoordde hij.
 
In de speeltuin aangekomen, gingen alle remmen los. De kinderen hebben zich prima vermaakt en favoriet was de waterpomp. Sommigen zijn daar niet weg geweest. Heerlijk spelen met water en zand en dan tot op je hemd nat en vies. Maar dat mocht de pret niet drukken! Ook de kabelbaan was erg in trek. Er moest wel een opstapje geregeld worden, anders konden ze er niet bij!
 
Om half 12 het hoogtepunt: patat met frikadellen. Wat hebben ze zitten smullen. De mevrouw van de speeltuin kon blijven bijvullen.
Daarna nog even spelen en een rondje "snoepjes uitkiezen".
 
Ook hebben ze tassen vol kastanjes verzameld. Er lagen er honderden!
Ook de juffen Claudia en Monique hebben genoten van al die lieve, gezellige kinderen, die zo leuk met elkaar gespeeld hebben en we hebben niet één keer hoeven waarschuwen!
Heel fijn om met zulke leuke groepen op pad te gaan!
 
Om 1 uur kwam die mooie bus ons weer ophalen en na een ijsje op school, gingen de kinderen vermoeid, maar voldaan naar huis.
 
Wij willen de hulpouders hartelijk bedanken voor hun actieve inzet en gezelligheid. Zij hadden het net zo goed naar hun zin als de kinderen!
 
Juf Claudia en juf Monique


Bezoek van een medewerkster van de bibliotheek

Juffrouw Diane heeft een hele leuke en leerzame les in het kader van leesbevordering gegeven. We hebben besproken welke vogels in de boom en welke op de grond leven. Daarna hebben we ze een plekje in of onder de boom gegeven. Maar welke geluiden maken die vogels? Dat wisten wij wel en konden die geluiden ook heel goed maken. In een spiegeltje zagen wij dat je mond bij elk ander geluid ook een andere vorm krijgt. Dat was heel leuk!


Bij deze les hoort een leskist die een paar weken op school mag blijven.


Dramales van juf Rebecca

Juf Rebecca kwam in de klas het boek "Kikker is kikker" voorlezen. Het thema van het boek is: trots zijn op wat je kan.

Vervolgens gingen we naar het speellokaal om het verhaal na te spelen.

Het was heel leuk, maar ook wel spannend!

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum!Start van het schooljaar

We zijn met anker “Eropuit” begonnen.

Het centrale verhaal is “Kleine Pien op reis”. Het gaat over Grote Pien en haar pop Kleine Pien. Zij gaan samen fietsen en kamperen. Ze beleven allerlei spannende avonturen.


We zijn begonnen met het aanbieden van de letter V. In de taal/leeshoek zoeken we woorden en plaatjes bij elkaar, die beginnen met de letter V.


In de spelhoek staat een tent en kunnen we de avonturen van Grote Pien naspelen.


We scheuren en plakken de vijver uit het verhaal. Daarna maken we een vis, een bakje patat en een krant, die waren in de vijver. Raar, he? Dat vond Grote Pien ook!


In de luisterhoek kunnen we het verhaal beluisteren en spelletjes over het verhaal doen.


We zingen nieuwe liedjes uit het LiLaLiedjesboek: “de tent” en “mijn knuffel”.


Bekijk de foto’s maar in het fotoalbum, dan kan U zien wat er allemaal in onze klas gebeurt!

 
 
 
Schooljaar 2013 - 2014

Soundmixplaybackshow

Dit jaar deden voor het eerst ook de kleuters mee aan de show. Eigenlijk wel heel leuk, van K3 tot Conchita Wurst. En alle kinderen konden zo ook naar elkaar kijken. Een zeer geslaagde middag!OP HET PODIUM

Op donderdagmiddag 26 juni hebben de kinderen uit groep 1/2 a, 1/2b en groep 3 gekeken naar een hele leuke show. Kinderen hadden namelijk voor de soundmix playbackshow heel goed geoefend en lieten het aan elkaar zien. Wat een goeie optredens hebben we gezien… Sommige kinderen durfden zelfs om door de microfoon te zingen… Nog even en dan zien we ze misschien wel in een talentenjacht terug!!

Knap hoor!

Verkeersles door Da Vinci cursisten. 


Wij hebben verkeersles gehad, op het plein hebben we een parcours afgelegd op driewielers, tweewielers en stepjes. We hebben geleerd goed naar links en rechts te kijken en te stoppen bij een zebrapad als er mensen oversteken. Het was heel leuk.

Dansles.
De kleuters krijgen 3x op vrijdag dansles van Tobe. Zoals u kunt zien hebben we er erg veel plezier in.


Avondvierdaagse

Traditiegetrouw kwamen de kinderen helemaal behangen met snoep en cadeautjes over de eindstreep. Alle kinderen hebben de medaille verdiend, het waren 4 gezellige avonden waar ieder zijn beste beentje voor heeft gezet!

                                

En ook dag 3 hebben we uitgewandeld. Het leek eigenlijk wel meer dan 5 kilometer lopen. Dit keer kregen we een ijsje, Jazzlynn was jarig en trakteerde! En wat zijn we blij met de shirtjes gesponsord door de familie Verloop met hun bedrijf Profilus.


 De eerste 2 avonden van de Avondvierdaagse zitten er al op. Met een groep van 51 enthousiaste leerlingen en enthousiaste begeleiding, mooi weer, is het nu al een geslaagde activiteit.  De eerste avond stond juf Marijke langs de kant met appels, de tweede avond stonden juf Freeke en Saskia van de COKD met komkommers klaar, we zijn benieuwd wie er vanavond met wat lekkers klaar staat!De Keerkringshow Met z´n zessen op het podium, heel spannend maar ook heel leukKoningspelen 2014

 

Dit was wel een van de leukste dagen van het hele jaar! Om 9 uur kwamen de kinderen de klas in en kregen de bandana van de juf. Samen met mama of papa bedachten ze hoe de bandana omgedaan werd. Toen was het al tijd om buiten de dans te doen en de koningspelen te openen. Daarna ging een groot deel van de klas een clinic karate doen bij meester Rik, anderen begonnen met de spelletjes op het plein. Voor de kleuters gaf Anne Scheening een clinic hockey op het veld. Tussendoor was er drinken en een appel, we konden even uitrusten in de tuin of tekenen aan de picknicktafel. Om kwart over 11 was er een lunch in de klas, kinderen van “de koppige ezel” lazen tijdens die lunch voor uit boeken die over koningen en koninginnen gingen. Toen we onze buikjes rond hadden gegeten was er nog tijd om de laatste spelletjes te doen. Om 2 uur was deze leuke dag afgelopen, omdat we allemaal zo ons best hadden gedaan kregen we een echt certificaat. 
Oefenen voor de Kanga

Volgende week openen we de Koningsspelen met de Kanga. Dat moet natuurlijk geoefend worden. De moeder van Dewi en Yara heeft samen met Gesine, Suenne, Babette en Lars uit groep 8 pasjes en hupjes geoefend. 
 
 
 Kleuterhulp

Elke dinsdagmiddag komen 4 leerlingen uit groep 8 helpen in onze groep. Zij werken met kleine groepjes groep 2 kinderen aan Varia en lees-schrijf werkjes. De kinderen van groep 1 hebben dan puzzeluur. 
 
We hebben diezelfde middag ook hulp van 2 ouders, zij werken op dit moment, samen met de kinderen, heel hard aan spulletjes voor de fancy fair op woensdag 28 mei.

Keerkringshow

Vrijdag 14 februari was er een Keerkringshow waarin veel verschillende talenten naar voren kwamen. Toneelspelen, dichten, muziek maken, zingen, dansen, het kwam allemaal aan bod. Alle groepen hebben dit keer elkaar zien optreden, het was dus gezellig druk!
 

                                                               

Techniek les: 

Dinsdagmiddag heeft groep 2 techniek les gekregen van Da Vinci cursisten.
Met elkaar hebben de kinderen een voederplank getimmerd, een dorp met huizen en een kerk gebouwd van de kleine blokjes en in de watertafel uitgeprobeerd wat drijft en wat zinkt. Met elkaar hebben we de voederplank op het schoolplein gezet. Nu maar hopen dat er heel veel vogels nootjes komen eten. Het was een hele leuke middag en we hebben heel veel geleerd!


Leesbevordering:Vanuit de bibliotheek worden lessen leesbevordering gegeven aan alle groepen van onze school. Dinsdag waren wij aan de beurt en hebben we geluisterd naar het verhaal “Bravo, klein wit visje”. Het visje bouwt een toren van stenen en deze gaat kapot, zijn lievelingssteen breekt. Alle kinderen brachten een mooie steen mee, deze stenen stonden centraal en ook kwamen verschillende gevoelens aan bod.


VoorleesontbijtIn het kader van de Nationale Voorleesdagen is op woensdag 22 januari in alle groepen voorgelezen terwijl de kinderen hun ontbijtje oppeuzelden. Bij de Monkeys, Kruimeltje en bij de groepen 1 t/m 3 zijn leerlingen geweest van het Da Vinci College om voor te lezen. Bij de groepen 4 t/m 8 hebben de leerkrachten zelf voorgelezen. Veel kinderen kwamen net als de leerkrachten zo hun bed uitrollen en verschenen in hun pyjama naar school! 
Sparen bij “Het Ezeltje”.

“De Koppige Ezel” is het leerbedrijf van groep 7. Een onderdeel daarvan is het “Ezeltje”. De kinderen van groep 1 t/m 4 mogen daar op vrijdagmiddag voor een boek sparen. Deze boeken worden ingekocht bij kinderboekenwinkel “De Giraf”. Zo is er een mooie samenwerking tussen boekwinkel en school en is het steeds weer een feest als een kind een prachtig ingepakt, zelf gespaard, boek krijgt.
Kinderen van de “Koppige Ezel” lezen voor.

Vrijdagmiddag hebben Isa en Daphne een klein groepje kinderen voorgelezen. Zij hebben het voorlezen in de eigen groep voorbereid. Daarbij letten zij op tempo, intonatie en het rustig laten zien van de platen in het boek. Isa las voor en Daphne zorgde, net als bij een hoorspel, voor de geluiden Ze deden het heel goed!
Nieuw spelmateriaal voor buiten en het speellokaal

De kinderen van groep 1 en 2 hebben nieuw spelmateriaal gekregen voor het speellokaal en voor het buitenspel.

Vooral het speelgoed voor buiten is een groot succes! Juffrouw Alice heeft het “officieel” overhandigd aan de kinderen. Het was heel spannend, op het podium was alles verstopt onder kleden. Stuk voor stuk kwamen de fietsen, de bakfiets en een buggy eronder vandaan.

Maar ook het materiaal voor het speellokaal is een succes. We hebben gekleurde “keien”, hoepels, ballen springtouwtjes en linten gekregen. Op de foto hieronder kunt u zien hoe wij over die keien lopen. Hier oefenen we, zonder dat we daar erg in hebben, onze motoriek.
Kerstdiner
 


Donderdag, 19 december, kwamen wij om 5 uur op school. Allemaal prachtig aangekleed en met heerlijke hapjes die we op de buffettafels in de gang neerzetten. Voor ons was het extra spannend, want ons kerstdiner was in een heel ander lokaal. Maar gelukkig was het daar ook heel gezellig. Eerst hebben we een modeshow gelopen over een echte loper! Daarna mochten we zelf kiezen wat voor lekkers we op ons eigen bordje wilden leggen. We hebben heel erg gesmuld!

Na het eten gingen de kinderen van groep 1 t/m 4 naar de grote ruimte waar we voor elkaar opgetreden hebben.

Om kwart voor 7 kwamen alle papa’s en mama’s ons alweer ophalen en daarmee was een heel gezellige kerstperiode op school afgesloten.


Thema Sinterklaas

Het thema is gestart met het "bootverhaal", dit toneelstuk wordt de dag voordat Sinterklaas in Nederland aankomt gespeeld door de juffen. Het is elk jaar weer een heel gezellige tijd in de kleutergroepen.

In de spelhoek werd gespeeld in de pakjesboot. Er werden klei kruidnootjes gemaakt. De kinderen hebben prachtige reddinsboeien voor de pakjesboot geschilderd. We hebben pietjes geschilderd, pietjes geknutseld en aan de bouwtafel huizen gemetseld. We wilden heel graag hulppietje worden en daar hebben we in het speellokaal heel hard voor geoefend. Over de evenwichtsbalk lopen, van de kast springen, over rekjes klimmen en in de klimtoren klimmen. We hebben heel erg ons best gedaan en toen Sinterklaas bij ons op bezoek kwam, had hij onze diploma's bij zich!
Wilt u meer foto's zien, kijk dan in het fotoalbum


Het bootverhaal

Vrijdagmiddag was het feest. Juffrouw Freeke, juffrouw Monique, juffrouw Sengul en juffrouw Marina speelden voor de kinderen van groep 1 t/m 4 een verhaal van Sinterklaas en zijn Pieten.
In het speellokaal was de pakjesboot nagebouwd en deze was nog op weg naar Nederland. De laatste pakjes moesten ingepakt worden maar de inpakpieten gingen er mee spelen in plaats van netjes in te pakken. En toen.......vielen er een paar overboord, zo het water in. Gelukkig was de staf van Sinterklaas net lang genoeg om de pakjes uit het water te halen!!!!!!!!!!!

Wilt u de foto's zien van deze gezellige middag, kijk dan in het fotoalbum.


Vrijdag 20 september ...... onze schoolreis naar speeltuin Victorie.

We hadden er al op gehoopt!!!! We gingen heen met de discobus. Deze keer een hele chique, 4 kinderen aan een tafeltje, keurig in de veiligheidsriem, rode, gele, groene, blauwe lichtjes over het plafond, de stoelen en de grond.
Waar we ook op gehoopt hadden was droog weer. Ook dat kregen we! De moeders hebben alle speeltoestellen met handdoeken droog gemaakt en toen kon de pret beginnen.
De kinderen hebben heerlijk gespeeld, ranja gedronken, snoepjes gekozen, patatjes met bitterballen gegeten.
Om 1 uur stond de bus weer klaar om ons terug naar school te brengen. Het was heel stil in de bus, we waren moe van het spelen. Maar wat hebben we genoten!!!!!!!