Activiteiten Groep 3
 

Sinds 24 maart is onze eigen Keerkringapp in de lucht. Recente foto's en verhalen kunt u op onze eigen App vinden die gratis te downloaden is in de Appstore.

Bingo / spelletjesavond

Natuurlijk kwamen de kinderen druk en enthousiast binnen. Spannend 's avonds naar school. We mochten als eerste naar de grote ruimte waar de ouderraad alles al had klaar gezet voor de BINGO.

De kinderen werden bijgestaan door ouders en leerkrachten tijdens het oplezen van de getallen. Maar het ging fantastisch. Sommigen hadden het zwaar en wilden die kaart wel vol kijken. De bovenste rij was het eerst vol bij Tygo, die na de controle het eerste prijsje mocht uitkiezen. Er stonden heel wat leuke prijzen bij. De spanning was ook om te snijden bij het volmaken van de onderste rij. Dat geluk was voor Deon. Ja en toen een volle kaart. Daar waren een paar de gelukkigen. Tot slot verder tot iedereen een mooi prijsje had gevonden. We zagen de kinderen stralen van blijdschap.

In de klas verder. Eerst wat lekkers smikkelen en drinken. Daarna de stoelendans. Lekker uit je dak gaan op de muziek en snel een lege stoel bemachtigen. Lastig hoor!!!!
De juffen hadden daarna de paaseierenquiz bedacht. De kinderen moesten in kleine groepjes vragen beantwoorden en opdrachten tekenen in het kader van Pasen. Overleggen was de kunst. Vraag of opdracht goed dan verdien je een ei. Zijn er genoeg eieren in je groepje voor ieder kind dan heeft je groep gewonnen. Uiteindelijk ging natuurlijk ieder met een paasei naar huis en met een mooi cadeau. Het was een geslaagde avond en bedanken alle ouders van de ouderraad voor het verzorgen van deze avond.

            

Bewegen op muziek

Op maandag 7 en 14 maart hadden de kinderen les van een docent van TOBE. Het ging om het bewegen op muziek. Juf Iris nam de kinderen mee de ruimte in. Ruimtepakken aan en in je raket naar een andere planeet. Er waren blauwe, gele , rode en  groene planeten. Op elke planeet waren nu astronauten met verschillende bewegingen. Bewegingen die werden uitgebeeld waren zweven, stenen zoeken, kronkelen, zwemmen, robot lopen, hete voeten lopen, over kraters springen, in een maanauto rijden etc. Alles bewoog op mooie ruimte muziek.  De kinderen waren erg enthousiast. 

        

Keerkringshow

Hazeltje en grote haas houden vreselijk veel van elkaar. 
Maar hoeveel dan precies?
Dat is niet makkelijk te meten....

Tijdens de Keerkringshow hebben de kinderen van groep 3 het boek 'raad eens hoeveel  ik van je hou' uitgespeeld. Het was erg leuk om te doen.

     


Techniekles

Groep 3 heeft vrijdag 5 Februari voor het eerst Techniekles gehad. Ze hebben verschillende proefjes gedaan zoals: drijven en zinken, de weegschaal en ze hebben een piratenschip en een piratenhuis gemaakt, ook hebben ze een mooie tekening gemaakt. Met mooie resultaten natuurlijk. Ze kunnen ook nog lekker spelen met lego.Bij de opdracht moeten ze werkbladen invullen waar allemaal vragen op staan over hun proefje. Ze vonden het heel erg leuk.

Gemaakt door razende reporters: Minke Blom en Jade van Es    

   
Het voorleesontbijt in groep 3

Alle kinderen kwamen in hun mooiste nachtkleding binnen, velen uitgedost met knuffels.
De broodtrommel onder de arm, want er mocht vandaag in de klas worden ontbeten.

Maar…..eerst de ochtendgymnastiek.Een fikse warming-up maakte de spieren los. Daarna aan tafel om de boterhammetjes te gaan eten. 

Terwijl de kinderen aan het eten waren werd er voorgelezen door de leerlingen van groep 7.
Fantastisch!!!!! Tycho, Robin, Jessica, Dennis, Thomas en Jaydee hadden alles goed voorbereid. Dat was zeker te merken. Er werd gerouleerd, zodat uiteindelijk alle kinderen aan de groepstafels de boekjes hebben gehoord. De kinderen genoten en luisterden heel aandachtig. Er was een fijne sfeer.

Na ongeveer een half uur moesten we allemaal weer aan het gewone schoolwerk. Er galmde door de klas oohhh jammer. Enkele kinderen en de juf bleven de gehele ochtend in de pyjama’s rondlopen. Moet kunnen toch!!!

Leerlingen van groep 7 bedankt!

Schoolskiën

Zaterdag 23 januari hebben 3 teams van De Keerkring meegedaan aan de schoolskikampioenschappen op de borstelbaan in de Merwelanden. Voor Lara, Riley en Senna was dat een eitje, de andere skiers moesten even wennen. Want skiën op een borstelbaan is toch even wat anders dan in de echte sneeuw! We hadden vroeg afgesproken, dus we hebben goed kunnen oefenen. De eerste manch was om de slalom te oefenen, de andere 2 telden echt mee. In elk team zat 1 wedstrijdskiër, in ons geval Lara, Riley en Senna en 2 kinderen die niet echt op skiën zitten. Maar Vera, Carola, Stacey, Merle, Josephine en (gastskiër, we hadden net er eentje te weinig) Tijn hebben het super gedaan. We zijn niet bij de eerste 3 geëindigd, maar we hebben een supergezellige en supersportieve middag gehad!

 

Letterdiploma

Na maanden oefenen en oefenen kunnen wij al heel goed lezen.
Wij hebben een letterdiploma gekregen van de juffen en hier zijn wij heel blij mee!

 

Sinter …..kerst 

We rolden van het sinterklaas feest gelijk in de kerst. Nog dezelfde middag kwamen de kerstbomen uit de opslag. Maandag werd de boom door de kinderen versierd. Woensdag 9 december was er kerstcrea. Er waren 8 activiteiten verdeeld over de groep 3 en 4: kleien, mobiel maken, ster van hout, kerststukje, kaart maken, kerst lichtje, grote bal en kaarshouder. Al de kinderen hebben vol enthousiasme gewerkt. Veel van de werkjes waren ook bedoeld voor de kerstavond die al gauw volgde. In de week die volgde werd er hard gewerkt aan het verder versieren van de klas en de gang en bovendien werd er flink geoefend met het zingen van kerstliederen.

Ze kwamen in prachtige kledij op de avond van het kerstdiner binnen. Ze hadden er zin in. Voor een paar erg spannend! Het eten gemaakt door onze ouders zag er weer voortreffelijk uit. We hebben weer gesmuld. Na het eten naar de grote ruimte voor het zingen van de kerstliedjes, samen met de groepen 1, 2 en 4. Wel heel druk, maar ook gezellig.
Het was een geslaagde avond. Nu nog opruimen en dan VAKANTIE.

      

    Keerkringshow

Op school zingen we graag de liedjes van 123zing. Het liedje 'boem pok tsjak' is een grote favoriet. De kinderen vonden het heel leuk om dit liedje tijdens de keerkringshow te zingen.

Bibliotheek bezoek groep 3


Dinsdagmiddag 23 november kwam er iemand van de bibliotheek om een les te geven. Eerst werd er voorgelezen. Een leuk prentenboek met de toepasselijke naam Piepelotheek.

Als Vos op Muis jaagt, belanden ze 's nachts in een bibliotheek. Vos raakt helemaal in de ban van boeken, maar hij kan niet lezen. Kip wil het hem wel leren.

Daarna mochten de kinderen met letters kokkerellen (uit de pan letters maken), maskers kleuren en natuurlijke uit allerlei prachtige boeken lezen. Het was een zeer geslaagde middag. Diane van de bibliotheek bedankt!!!

        


Schoen zetten

We zijn inmiddels weer een mooie Keerkringtraditie rijker. Voor het derde jaar op rij hebben de kinderen van groep 1 t/m 4, de baby's van de Monkeys en de peuters van Kruimeltje en Sterretje samen hun schoen gezet. Het podium in de grote ruimte was al eerder omgetoverd door de dames van het COKD tot huis van Sinterklaas. Nu werd op het podium opgetreden door kinderen en oude bekende Anne Scheening praatte alles aan elkaar. Na veel liedjes gezongen te hebben hopen de kinderen woensdag wat in hun schoen te vinden!

                 

Bootverhaal - Sinterklaastoneelstuk

Vrijdag hebben de juffen van groep 1/m 4 een heel spannend toneelstuk gespeeld voor de kinderen. 

Twee boeven, Bull en Hiep, willen graag snel rijk worden. Ze zijn een plan aan het beramen en op dat moment komt er een Pietje met een zak langs. Ze besluiten de pakjes uit de inpakkamer van Sinterklaas te halen en stallen de cadeautjes uit in hun winkeltje. Maar de Pieten ontdekken dat Bull en Hiep de cadeautjes voor de kinderen in hun winkeltje verkopen en vertellen dit aan Sinterklaas. Hij bedenkt een plan om de boeven te betrappen. Een Pietje wordt ingepakt als cadeautje. Natuurlijk proberen de boeven dit pakje te stelen en worden door Sinterklaas betrapt. Als straf moeten zij helpen met inpakken. Eind goed, al goed. 

De kinderen maar ook de juffen hebben genoten!

        

Van blaadje tot vleermuis!

Groep 3 heeft vorige week donderdag en vrijdag blaadjes gezocht op het grote schoolplein. De juf had het idee om van die blaadjes vleermuizen te maken. Eerst moeten ze de blaadjes goed laten drogen dat duurde wel eventjes wel een week, toen hebben ze de blaadjes met een dikke kwast zwart geverfd. Daarna hebben de kinderen zelf hoofdjes gemaakt en het resultaat is heel mooi geworden.

Gemaakt door: de razende reporters van groep 3

Jade en Minke.

Herfst
Wat een kanjers! Even de inloop netjes maken!

 

Keerkringshow
De Keerkringshow was erg spannend, maar ook erg leuk! Wij hebben laten zien hoe een echte robot danst. Het was een hele gezellige middag.Het is raar maar waar....

Afgelopen vrijdag hebben wij kern 2 van veilig leren lezen al afgerond.
Het lezen gaat al erg goed. Wij hebben bijvoorbeeld de woordjes oog en neus geleerd. Zelfs het woordje snor en bril konden wij al lezen.
Het was erg grappig om foto's met deze leuke brillen te maken.

        

        

                              
Kinderboekenweek groep 3.


Morgen de start van de kinderboeken week . Afgelopen maandag al een beetje begonnen met het mooie lied 'Raar maar waar'. Ze zingen allemaal heel enthousiast mee. We maken   robotten , raketten en leesbrillen in de groep. Bovendien gaan we vanaf woensdag elke dag proefjes doen.

De boeken worden  aangeboden en voorgelezen. Het eerste boek de POEP fabriek gaat over weetjes van dieren en vinden de kinderen machtig. Natuurlijk volgen er nog meer boeken, want tenslotte is het  kinder  BOEKEN  week! 


Schoolreis

Daar gingen we eindelijk, met vier groepen naar het leuke familiepark Drievliet.
Veel kinderen wisten al precies waar zij graag in zouden willen.
Samen met juf Alice, juf Esther en juf Jacqueline hebben wij in het gezellige park gelopen.

Wat was het leuk!


In het reuzenrad konden wij het hele park zien. Het was erg warm deze dag. Bij mooi weer hoort natuurlijk een plons in de jungle river.


De springende hondjes waren ook erg grappig, met onze handen omhoog hebben wij er echt van genoten. De theeleut en het schip waren het leukst om in te gaan.

Helaas ging de dag erg snel. Nog een keer van de glijbaan en dan snel weer naar de bus. 

Schooljaar 2014 - 2015
Groep 2

Pompom is jarig!

Wat een feest, Pompom was vrijdag 12 juni jarig! Hij werd 5 jaar en dat werd gevierd. 

        

D
ansen

  


Sponsorloop

27 Mei was de sponsorloop. Alle kinderen hebben een mooie sportieve prestatie geleverd rennend rondom de school. De opbrengst gaat naar de CliniClowns en naar nieuwe leesboeken voor op school. De opbrengst is maar liefst €3000,-!!!!

Voor een foto-overzicht, ga naar Nieuws of klik hier!


Koningsspelen


De kinderen hebben weer een fantastische dag gehad. Leuke spelletjes, sportieve clinics, heel veel hulpouders, mooi weer, van baby t/m groep 8, iedereen had wel iets leuks te doen. de foto's spreken boekdelen! 

   
   
   
  
 
  
 

   
 


Poppentheater

Vandaag zijn we met de bus naar het Poppentheater Damiet van Dalsum gegaan. Goh wat was dat leuk. Eerst werd er uitgelegd wat er allemaal ging gebeuren, dat de lichten straks uitgaan en dat er 1 beetje enge pop is, maar dat is niet echt eng, want de poppenwereld is iets anders dan de mensenwereld.
We hebben gekeken naar Kaatje met de Lange Tenen. Kaatje wilde zo graag leren dansen en om dat te leren moest ze in de ogen van de Dans-drakin kijken. Dan zie je sterretjes en kan je in eens heel goed dansen. De kinderen hebben ademloos gekeken en uiteindelijk geholpen met het bevriezen van Wally het Stempelkussen. Wie was er nog meer? Hoedendoos, Dansvloer, de Jongens van de Straat en ook IJsbloempje, zij kon veranderen in een ijsberg. Aan het einde van het verhaal kreeg Kaatje met de Lange Tenen, mooie benen waar ze prachtig mee kon dansen. Eind goed, al goed.
Op weg terug naar school zei Levi met een grote glimlach: "Het leek wel een schoolreisje."

       
 
       
                                      


Lentewandeling

Het is lente en daarom hebben wij een wandeling rond onze school gemaakt. In de tuin hebben wij gezocht naar kleine diertjes, bloemetjes en takken met knoppen eraan. Bij de sloot hebben we gekeken naar de eenden en meerkoeten en we zagen zelfs een nest! In de klas is nu een tafel met alles wat we gevonden hebben. Met een vergrootglas kan je alles heel goed zien. De kleine spin wordt ineens wel heel erg groot! Brrrrrrrr


Tutorlezen en kleuterhulp door de Active Kids 

Ieder jaar worden de groep 8 kinderen ingezet om hun vaardigheden over te brengen op de jongere kinderen op onze school. De kinderen van groep 3 krijgen een half uur per week extra hulp bij technisch lezen en de kinderen van groep 1 en 2 krijgen een privé juf of meester tijdens het doen van leerspelletjes. Vandaag (5 maart) zijn we gestart en wat is dit toch altijd geweldig om te zien! De groep 8 kinderen pakten hun rol direct goed op en er werd hard gewerkt.

      


Ouderhulp

Wekelijks zijn er hulpouders in groep 2 te vinden die helpen met rekenen, taal en motoriek. Heel fijn die extra aandacht voor de kinderen!

    


De eerste maand in groep 2
 
Het is even wennen aan elkaar, voor sommige aan de nieuwe juf, het lokaal, maar we hebben het best leuk en leren zo veel!

      

      


Keerkringshow, 13 februari


Deze keer stond de Keerkringshow in het teken van de liefde. Active Kids Angel en Resy hebben de geweldige onderdelen van alle groepen, fantastisch aan elkaar gepraat. 

        
                                       
   Start Groep 2

Wij zijn erg blij dat De Keerkring qua leerlingaantal op dit moment zo hard groeit. De kleutergroepen groeiden zelfs zo snel, dat wij nu met trots kunnen melden dat we
op 1 februari 2015 zijn gestart met een 3e kleutergroep.

Groep 1A: Juf Marina en juf Jetty
Groep 1B: Juf Jetty en juf Monique
Groep 2  : Juf Claudia
 
  
 
 
Foto's en verslag van de periode voor 2 februari,
zijn terug te vinden bij de activiteiten van Groep 1-2A en 1-2B.