Activiteiten Groep 4


Sinds 24 maart is onze eigen Keerkringapp in de lucht. Recente foto's en verhalen kunt u op onze eigen App vinden die gratis te downloaden is in de Appstore.

Schoen zetten
We zijn inmiddels weer een mooie Keerkringtraditie rijker. Voor het derde jaar op rij hebben de kinderen van groep 1 t/m 4, de baby's van de Monkeys en de peuters van Kruimeltje en Sterretje samen hun schoen gezet. Het podium in de grote ruimte was al eerder omgetoverd door de dames van het COKD tot huis van Sinterklaas. Nu werd op het podium opgetreden door kinderen en oude bekende Anne Scheening praatte alles aan elkaar. Na veel liedjes gezongen te hebben hopen de kinderen woensdag wat in hun schoen te vinden!

                 

Bootverhaal - Sinterklaastoneelstuk

Vrijdag hebben de juffen van groep 1/m 4 een heel spannend toneelstuk gespeeld voor de kinderen. 

Twee boeven, Bull en Hiep, willen graag snel rijk worden. Ze zijn een plan aan het beramen en op dat moment komt er een Pietje met een zak langs. Ze besluiten de pakjes uit de inpakkamer van Sinterklaas te halen en stallen de cadeautjes uit in hun winkeltje. Maar de Pieten ontdekken dat Bull en Hiep de cadeautjes voor de kinderen in hun winkeltje verkopen en vertellen dit aan Sinterklaas. Hij bedenkt een plan om de boeven te betrappen. Een Pietje wordt ingepakt als cadeautje. Natuurlijk proberen de boeven dit pakje te stelen en worden door Sinterklaas betrapt. Als straf moeten zij helpen met inpakken. Eind goed, al goed. 

De kinderen maar ook de juffen hebben genoten!

        

Brandweer

De foto's laten u misschien wat schrikken, maar er is niets aan de hand hoor. De kinderen uit groep 4 kregen maandag 2 november een gastles van de brandweer.

        


Kinderboekenweek.

Een kinderboekenweek houdt niet alleen lezen in. In groep 4 hebben ze een hele middag proefjes gedaan met luchtdruk. Erg interessant en ook erg leuk!


    
    

Drievliet

Het was een heerlijke dag voor een schoolreisje. Het werd dan ook een topdag in Drievliet!

   
   
    
  
Schooljaar 2014 - 2015
Groep 3

Sponsorloop

27 Mei was de sponsorloop. Alle kinderen hebben een mooie sportieve prestatie geleverd rennend rondom de school. De opbrengst gaat naar de CliniClowns en naar nieuwe leesboeken voor op school. De opbrengst is maar liefst €3000,-!!!!
Voor een foto-overzicht, ga naar Nieuws of klik hier!


Koningsspelen


De kinderen hebben weer een fantastische dag gehad. Leuke spelletjes, sportieve clinics, heel veel hulpouders, mooi weer, van baby t/m groep 8, iedereen had wel iets leuks te doen. de foto's spreken boekdelen! 

   
   
   
  
 
  
 
   
 

Knutselen voor Moederdag

Moederdag is pas 9 mei, maar er zijn nu al kinderen aan het knutselen gegaan voor maken van een leuk cadeautje. Rara mama's, wat zal het zijn?

 


Spelletjesavond

Monopoly, sjoelen, Pim Pam Pet en nog heel veel andere gezelschapsspelletjes op school doen als het al donker is, elk jaar vinden de kinderen dit weer een superleuke activiteit. Maar het allerleukste is toch wel de bingo waarbij iedereen een mooie prijs wint!

      

      

      

      

Keerkringshow, 13 februari

Deze keer stond de Keerkringshow in het teken van de liefde. Active Kids Angel en Resy hebben de geweldige onderdelen van alle groepen, fantastisch aan elkaar gepraat.

 Het voorleesontbijt in groep 3


Een gezellig half uurtje op woensdagochtend 14 januari van half negen tot negen uur. Op school komen in de pyjama of ochtendjas is even wat anders. Eerst maar wakker worden. De juf zong een slaaplied en daarna mochten wij ontwaken. Toen volgde de ochtendgymnastiek. Armen hoog, benen op, strekken, buigen en zo door. Dolle pret!            
Samen gezamenlijk ontbijten en de juf las als eerste voor.
Na de juf mochten nog een paar kinderen voorlezen. Dat vinden we natuurlijk erg leuk en knap.
Helaas was het snel voorbij en moesten we weer aan het gewone werk van de dag.

 

                          


 

Kerstcrea

Overal in de school kon geknutseld worden. In elk klaslokaal, in de grote hal waren kinderen in de weer met kerststukjes, glitters, papierknipsels, pannenkoeken... Het was een gezellige ochtend. Met een speciaal bedankje aan alle hulpouders!

 
   
                                               
  


Sinterklaas

 
 

Keerkringshow


Ook deze keer had iedereen weer goed geoefend voor de Keerkringshow. 
Sinterklaasliedjes, Sinterklaasdansje, een Frans liedje, gedichtje en 2 toneelstukjes. 
Meester Henk stal de show met zijn optreden als Sinterklaas!

  


Pietengym

 

 
 

 

Samen met de PIO's hebben alle kinderen uit groep 3 hun pietendiploma gehaald. Heel goed hoor, gefeliciteerd! 
 
 
 
 
 
 
   
    
 


Het Bootverhaal

Na het toneelstuk Het Bootverhaal zijn de leerlingen van groep 1 t/m 4 helemaal klaar voor de aankomst van Sinterklaas en zijn Pietermannen. Juffrouw Claudia verkleedde zich als Sinterklaas en juf Monique, juf Linda en juf Freeke verkleedden zich als de Pieten. Sinterklaas was ziek en had allemaal gekleurde stippen op zijn gezicht. Het duurde even voordat Dokterpiet het juiste drankje had gevonden om Sint Claudia beter te maken, maar met behulp van de kinderen is het gelukt. Eenmaal genezen werd hard 'Zie ginds komt de stoomboot' gezongen en nu is Dordrecht echt klaar voor de intocht van morgen.

    
   

Trommelles

Boem boem baf
Boem boem takke takke boem boem tak
Tsjenge sjenge tjing
Ja, wat is dit nou?
Trommeltaal...want wij hebben nl afgelopen donderdag
les gehad van Meester Timothty van der Holst, trommeldocent bij To Be...
Was machtig,joh..
Hij vertelde eerst iets over Afrika en liet ons trommels horen en zien en andere instrumenten,die junglegeluiden konden maken...
Daarna kregen we zelf trommeltjes om op te spelen...hij deed het voor en wij moesten het nadoen.
Helemaal leuk was het als wij keihard op de trommel mochten slaan, maar daarna moesten we wel weer zachter spelen hoor, en als we erbij gingen zingen was het helemaal Afrikaans...
Hij had een hele grote djembe bij zich, waar wij om de beurt op mochten trommelen....wow...dat was wel heeeeeel gaaf....
En weet je, sommigen van ons willen nu gelijk op trommelles, want dit was echt zo cool...
Enne...we willen het nog wel eens een keer....

Keerkringshow

De laatste vrijdag voor de vakantie stond de middag weer in het teken van de Keerkringshow. Gepresenteerd door Luuk en Isa van de Active Kids liep alles op rolletjes. Het thema was 'Feest', dus de liedjes, toneelstukje, gedicht en dansjes waren nog feestelijker dan normaal. De volgende Keerkringshow komt er al weer snel aan, 28 november zien we vast weer nieuwe fantastische optredens!  

            
 

Schoolreis

We zijn op schoolreis geweest, jaaaa, naar Blijdorp.
We gingen in een soort voetbalbus met tafels erin en heel veel mensen zwaaiden ons uit.
De reis duurde wel lang hoor, want er was steeds file en Blijdorp is niet eens ver weg.
Toen we er aankwamen mochten we met ons groepje met een moeder mee of met een juf en zelf weten wat we wilden zien.We mochten ook een speurtocht doen als we wilden.
En we hebben heel veel leuke, enge, mooie, gekke dieren gezien... en heel veeeeel gesnoept en natuurlijk in de grote speeltuin gespeeld, want dat vinden we nog altijd heel erg machtig.
Het was wel heel warm hoor.... het liefst hadden we onze kleren uitgetrokken, onze gezichten waren helemaal rood geworden en onze haren nat. En toen het half 4 was, moesten we weer terug naar school. Zoooo, we waren wel heel moe hoor, sommige kinderen vielen
zelfs in slaap in de bus, dus het was wel goed dat we weer teruggingen......
We vonden het hartstikke leuk....
 
  
  


Dramales ter kennismaking
  
 
Maandagmiddag 8 september kwam Rebecca Paardekooper ons een dramales geven. Het ging over de
ftige koningen en koninginnen. Deftig   moesten we lopen, zitten, slapen, eten enz.
Ook waren
we steeds op een andere plek bijv. in de tuin, park,   dierentuin of kasteel.
Dat de
ftig doen ging ons redelijk goed af. Als de muziek uit was mochten we bevriezen, dus stilstaan als een        standbeeld. Moeilijk hoorrrrr!!!!
 
Aan het eind gingen we in groepjes foto’s maken. Bij elk groepje was de laatste degene die de foto
ging bederven. Oh jee, best wel lastig om dat allemaal uit te beelden. Maar toch allemaal gelukt.

  We waren er een uur zoet mee en hebben erg genoten. Dank je wel Rebecca.
 
  Wie dit erg leuk vond kan lessen volgen in de workshop van Rebecca op maandagmiddag na
  schooltijd. Wel even via het formulier aanmelden.
 
 
  
                         
     
 

Kennismaking met groep 3

Hallo wij zijn groep 3 op de Keerkring. Wij hebben 24 kinderen in onze groep. Aan jongens geen
gebrek, want in onze groep zitten maar liefst 15 jongens en helaas in de minderheid 9 meisjes.
Wij hebben twee leerkrachten: juf Marijke op maandag, dinsdag en woensdag, juf Freeke op
de donderdag en vrijdag. En dan hebben we ook nog twee stagiaires: juf Robin op de dinsdag en meester Rik op de woensdag, donderdag en vrijdag.
Dit jaar gaan we hard werken om aan het eind van deze groep echt goed te kunnen lezen. Maar
rekenen doen we natuurlijk ook. Verder gaan we vast een aantal leuke dingen doen.
Op de maandag en donderdag gymmen wij, ook heel leuk.
Wij proberen elke keer als wij iets bijzonders doen van ons te laten horen of zien via foto’s.
Alvast veel lees en kijk plezier.
 
 
Schooljaar 2013 - 2014
Groep 1 / 2
 
Soundmixplaybackshow

Dit jaar deden voor het eerst ook de kleuters mee aan de show. Eigenlijk wel heel leuk, van K3 tot Conchita Wurst. En alle kinderen konden zo ook naar elkaar kijken. Een zeer geslaagde middag!OP HET PODIUM

Op donderdagmiddag 26 juni hebben de kinderen uit groep 1/2 a, 1/2b en groep 3 gekeken naar een hele leuke show. Kinderen hadden namelijk voor de soundmix playbackshow heel goed geoefend en lieten het aan elkaar zien. Wat een goeie optredens hebben we gezien… Sommige kinderen durfden zelfs om door de microfoon te zingen… Nog even en dan zien we ze misschien wel in een talentenjacht terug!!

Knap hoor!

Verkeersles door Da Vinci cursisten. 


Wij hebben verkeersles gehad, op het plein hebben we een parcours afgelegd op driewielers, tweewielers en stepjes. We hebben geleerd goed naar links en rechts te kijken en te stoppen bij een zebrapad als er mensen oversteken. Het was heel leuk.

Dansles.
De kleuters krijgen 3x op vrijdag dansles van Tobe. Zoals u kunt zien hebben we er erg veel plezier in.


Avondvierdaagse

Traditiegetrouw kwamen de kinderen helemaal behangen met snoep en cadeautjes over de eindstreep. Alle kinderen hebben de medaille verdiend, het waren 4 gezellige avonden waar ieder zijn beste beentje voor heeft gezet!

                                

En ook dag 3 hebben we uitgewandeld. Het leek eigenlijk wel meer dan 5 kilometer lopen. Dit keer kregen we een ijsje, Jazzlynn was jarig en trakteerde! En wat zijn we blij met de shirtjes gesponsord door de familie Verloop met hun bedrijf Profilus.


 De eerste 2 avonden van de Avondvierdaagse zitten er al op. Met een groep van 51 enthousiaste leerlingen en enthousiaste begeleiding, mooi weer, is het nu al een geslaagde activiteit.  De eerste avond stond juf Marijke langs de kant met appels, de tweede avond stonden juf Freeke en Saskia van de COKD met komkommers klaar, we zijn benieuwd wie er vanavond met wat lekkers klaar staat!De Keerkringshow Met z´n zessen op het podium, heel spannend maar ook heel leukKoningspelen 2014

 

Dit was wel een van de leukste dagen van het hele jaar! Om 9 uur kwamen de kinderen de klas in en kregen de bandana van de juf. Samen met mama of papa bedachten ze hoe de bandana omgedaan werd. Toen was het al tijd om buiten de dans te doen en de koningspelen te openen. Daarna ging een groot deel van de klas een clinic karate doen bij meester Rik, anderen begonnen met de spelletjes op het plein. Voor de kleuters gaf Anne Scheening een clinic hockey op het veld. Tussendoor was er drinken en een appel, we konden even uitrusten in de tuin of tekenen aan de picknicktafel. Om kwart over 11 was er een lunch in de klas, kinderen van “de koppige ezel” lazen tijdens die lunch voor uit boeken die over koningen en koninginnen gingen. Toen we onze buikjes rond hadden gegeten was er nog tijd om de laatste spelletjes te doen. Om 2 uur was deze leuke dag afgelopen, omdat we allemaal zo ons best hadden gedaan kregen we een echt certificaat. 
Oefenen voor de Kanga

Volgende week openen we de Koningsspelen met de Kanga. Dat moet natuurlijk geoefend worden. De moeder van Dewi en Yara heeft samen met Gesine, Suenne, Babette en Lars uit groep 8 pasjes en hupjes geoefend. 
 
 
 Kleuterhulp

Elke dinsdagmiddag komen 4 leerlingen uit groep 8 helpen in onze groep. Zij werken met kleine groepjes groep 2 kinderen aan Varia en lees-schrijf werkjes. De kinderen van groep 1 hebben dan puzzeluur. 
 
We hebben diezelfde middag ook hulp van 2 ouders, zij werken op dit moment, samen met de kinderen, heel hard aan spulletjes voor de fancy fair op woensdag 28 mei.

Keerkringshow

Vrijdag 14 februari was er een Keerkringshow waarin veel verschillende talenten naar voren kwamen. Toneelspelen, dichten, muziek maken, zingen, dansen, het kwam allemaal aan bod. Alle groepen hebben dit keer elkaar zien optreden, het was dus gezellig druk!
 

                                                               

Techniek les: 

Dinsdagmiddag heeft groep 2 techniek les gekregen van Da Vinci cursisten.
Met elkaar hebben de kinderen een voederplank getimmerd, een dorp met huizen en een kerk gebouwd van de kleine blokjes en in de watertafel uitgeprobeerd wat drijft en wat zinkt. Met elkaar hebben we de voederplank op het schoolplein gezet. Nu maar hopen dat er heel veel vogels nootjes komen eten. Het was een hele leuke middag en we hebben heel veel geleerd!


Leesbevordering:Vanuit de bibliotheek worden lessen leesbevordering gegeven aan alle groepen van onze school. Dinsdag waren wij aan de beurt en hebben we geluisterd naar het verhaal “Bravo, klein wit visje”. Het visje bouwt een toren van stenen en deze gaat kapot, zijn lievelingssteen breekt. Alle kinderen brachten een mooie steen mee, deze stenen stonden centraal en ook kwamen verschillende gevoelens aan bod.


VoorleesontbijtIn het kader van de Nationale Voorleesdagen is op woensdag 22 januari in alle groepen voorgelezen terwijl de kinderen hun ontbijtje oppeuzelden. Bij de Monkeys, Kruimeltje en bij de groepen 1 t/m 3 zijn leerlingen geweest van het Da Vinci College om voor te lezen. Bij de groepen 4 t/m 8 hebben de leerkrachten zelf voorgelezen. Veel kinderen kwamen net als de leerkrachten zo hun bed uitrollen en verschenen in hun pyjama naar school! 
Sparen bij “Het Ezeltje”.

“De Koppige Ezel” is het leerbedrijf van groep 7. Een onderdeel daarvan is het “Ezeltje”. De kinderen van groep 1 t/m 4 mogen daar op vrijdagmiddag voor een boek sparen. Deze boeken worden ingekocht bij kinderboekenwinkel “De Giraf”. Zo is er een mooie samenwerking tussen boekwinkel en school en is het steeds weer een feest als een kind een prachtig ingepakt, zelf gespaard, boek krijgt.
Kinderen van de “Koppige Ezel” lezen voor.

Vrijdagmiddag hebben Isa en Daphne een klein groepje kinderen voorgelezen. Zij hebben het voorlezen in de eigen groep voorbereid. Daarbij letten zij op tempo, intonatie en het rustig laten zien van de platen in het boek. Isa las voor en Daphne zorgde, net als bij een hoorspel, voor de geluiden Ze deden het heel goed!
Nieuw spelmateriaal voor buiten en het speellokaal

De kinderen van groep 1 en 2 hebben nieuw spelmateriaal gekregen voor het speellokaal en voor het buitenspel.

Vooral het speelgoed voor buiten is een groot succes! Juffrouw Alice heeft het “officieel” overhandigd aan de kinderen. Het was heel spannend, op het podium was alles verstopt onder kleden. Stuk voor stuk kwamen de fietsen, de bakfiets en een buggy eronder vandaan.

Maar ook het materiaal voor het speellokaal is een succes. We hebben gekleurde “keien”, hoepels, ballen springtouwtjes en linten gekregen. Op de foto hieronder kunt u zien hoe wij over die keien lopen. Hier oefenen we, zonder dat we daar erg in hebben, onze motoriek.
Kerstdiner
 


Donderdag, 19 december, kwamen wij om 5 uur op school. Allemaal prachtig aangekleed en met heerlijke hapjes die we op de buffettafels in de gang neerzetten. Voor ons was het extra spannend, want ons kerstdiner was in een heel ander lokaal. Maar gelukkig was het daar ook heel gezellig. Eerst hebben we een modeshow gelopen over een echte loper! Daarna mochten we zelf kiezen wat voor lekkers we op ons eigen bordje wilden leggen. We hebben heel erg gesmuld!

Na het eten gingen de kinderen van groep 1 t/m 4 naar de grote ruimte waar we voor elkaar opgetreden hebben.

Om kwart voor 7 kwamen alle papa’s en mama’s ons alweer ophalen en daarmee was een heel gezellige kerstperiode op school afgesloten.


Thema Sinterklaas

Het thema is gestart met het "bootverhaal", dit toneelstuk wordt de dag voordat Sinterklaas in Nederland aankomt gespeeld door de juffen. Het is elk jaar weer een heel gezellige tijd in de kleutergroepen.

In de spelhoek werd gespeeld in de pakjesboot. Er werden klei kruidnootjes gemaakt. De kinderen hebben prachtige reddinsboeien voor de pakjesboot geschilderd. We hebben pietjes geschilderd, pietjes geknutseld en aan de bouwtafel huizen gemetseld. We wilden heel graag hulppietje worden en daar hebben we in het speellokaal heel hard voor geoefend. Over de evenwichtsbalk lopen, van de kast springen, over rekjes klimmen en in de klimtoren klimmen. We hebben heel erg ons best gedaan en toen Sinterklaas bij ons op bezoek kwam, had hij onze diploma's bij zich!
Wilt u meer foto's zien, kijk dan in het fotoalbum


Het bootverhaal

Vrijdagmiddag was het feest. Juffrouw Freeke, juffrouw Monique, juffrouw Sengul en juffrouw Marina speelden voor de kinderen van groep 1 t/m 4 een verhaal van Sinterklaas en zijn Pieten.
In het speellokaal was de pakjesboot nagebouwd en deze was nog op weg naar Nederland. De laatste pakjes moesten ingepakt worden maar de inpakpieten gingen er mee spelen in plaats van netjes in te pakken. En toen.......vielen er een paar overboord, zo het water in. Gelukkig was de staf van Sinterklaas net lang genoeg om de pakjes uit het water te halen!!!!!!!!!!!

Wilt u de foto's zien van deze gezellige middag, kijk dan in het fotoalbum.


Vrijdag 20 september ...... onze schoolreis naar speeltuin Victorie.

We hadden er al op gehoopt!!!! We gingen heen met de discobus. Deze keer een hele chique, 4 kinderen aan een tafeltje, keurig in de veiligheidsriem, rode, gele, groene, blauwe lichtjes over het plafond, de stoelen en de grond.
Waar we ook op gehoopt hadden was droog weer. Ook dat kregen we! De moeders hebben alle speeltoestellen met handdoeken droog gemaakt en toen kon de pret beginnen.
De kinderen hebben heerlijk gespeeld, ranja gedronken, snoepjes gekozen, patatjes met bitterballen gegeten.
Om 1 uur stond de bus weer klaar om ons terug naar school te brengen. Het was heel stil in de bus, we waren moe van het spelen. Maar wat hebben we genoten!!!!!!!