Activiteiten Groep 6

 
 

Sinds 24 maart is onze eigen Keerkringapp in de lucht. Recente foto's en verhalen kunt u op onze eigen App vinden die gratis te downloaden is in de Appstore.


Crea


Elke woensdag hebben de groepen 5 tot en met 7 crea. Om de 4 weken word je met je groepje bij een klas ingedeeld en daar maakt iedereen een knutselwerkje. Bij groep 5, met meester Henk, bijvoorbeeld een kleiwerkje en in de grote ruimte iets met figuurzagen. Na 4 woensdagen moet het werkje eigenlijk al af zijn, maar als dat niet het geval is mag je als je vrije tijd op school hebt, het af maken of als je dat wil, mee naar huis nemen. Na 4 weken wordt ook het beste werkje gekozen en die mag dan in een vitrine. Zo kan iedereen de werkjes zien. De crea is van 11:40 tot 12:30 uur.


Gemaakt door uw Razende Reporter Jasper uit groep 8.


Crea RR3.JPGCrea RR6.JPGCrea RR4.JPG

Crea RR2.JPGCrea RR1.JPGCrea RR.JPG                              Crea RR5.JPG


Voorleesontbijt

Voorleesontbijt in groep 6.
Veel luisterplezier en eet smakelijk!

 


Schoolskiën

Zaterdag 23 januari hebben 3 teams van De Keerkring meegedaan aan de schoolskikampioenschappen op de borstelbaan in de Merwelanden. Voor Lara, Riley en Senna was dat een eitje, de andere skiers moesten even wennen. Want skiën op een borstelbaan is toch even wat anders dan in de echte sneeuw! We hadden vroeg afgesproken, dus we hebben goed kunnen oefenen. De eerste manch was om de slalom te oefenen, de andere 2 telden echt mee. In elk team zat 1 wedstrijdskiër, in ons geval Lara, Riley en Senna en 2 kinderen die niet echt op skiën zitten. Maar Vera, Carola, Stacey, Merle, Josephine en (gastskiër, we hadden net er eentje te weinig) Tijn hebben het super gedaan. We zijn niet bij de eerste 3 geëindigd, maar we hebben een supergezellige en supersportieve middag gehad!

 

Sinterklaasfeest, surprises!

Het was een geweldig feest, iedereen had flink zijn best gedaan om een mooie surprise te maken!

      
      
       

Actieve gymles
De kinderen zijn in een circuit vorm bezig geweest met allerlei oefeningen. Het heeft de dagen erna voor wat spierpijn gezorgd.

 

Keerkringshow


Dansles in groep 6
Met de hele klas in 3 lessen van 45 min. een volledige dans in elkaar gezet. Het resultaat was geweldig!

      

Sander Salamander

Op 8 oktober kreeg de Keerkring bijzonder bezoek. Er liep een salamandertje door de school. Hij is liefkozend Sander Salamander genoemd en daarna is onze verdwaalde gast uitgezet bij de sloot.

Water

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 6 voor het vak Aardrijkskunde gewerkt aan het project: Water.
Op dinsdag 6 okt. hebben ze in groepjes een presentatie gehouden over onder andere: de werking van een sluis, de watersnoodramp van 1953, de Sint Elisabethsvloed en verschillende soorten stormvloedkeringen.  Hiervoor hebben de kinderen gewerkt aan een werkstuk, met behulp van lego, karton, waterbanen en er zijn ook zelf filmpjes gemaakt.

  
                                                     Schooljaar 2014 - 2015
Groep 5

Springende Plantjes

Vrijdag 19 juni was het zover! De eerste oogst uit de moestuin van De 
Springende Plantjes werd uit de grond gehaald, gewassen, gesneden en geproefd door kinderen uit groep 5, juffen en meester. De eerste groenten die geoogst werden zijn de radijs en bieslook. Renzo, Nick, Jamie, Quirijn en Kian hebben, geholpen door juf Rieneke, uitstekend samengewerkt en alles in goede banen geleid. De kinderen uit de groep waren enorm nieuwsgierig hoe deze groenten smaakten.
Niet iedereen vond de groenten lekker, de smaak werd als te sterk, te kruidig, ervaren. 
Al met al weer een hoogtepunt voor het bedrijf!

   


Sponsorloop

27 Mei was de sponsorloop. Alle kinderen hebben een mooie sportieve prestatie geleverd rennend rondom de school. De opbrengst gaat naar de CliniClowns en naar nieuwe leesboeken voor op school. De opbrengst is maar liefst €3000,-!!!!

Voor een foto-overzicht, ga naar Nieuws of klik hier!


Een historisch hoogtepunt voor De Springende Plantjes

Op vrijdag 22 mei 2015 gingen de eerste moestuinplantjes naar buiten! 6 Kinderen hebben de bakken gevuld en nu maar water geven en hopen dat alles goed gaat !

 

 
Voetbal clinic

 
 
 
 
 
Stalende zon, een fikse regenbui... maakt niet uit welk weertype, de voetbal clinic was op elk moment geslaagd.
 
 
 
 
 
 
 

         


Koningsspelen

De kinderen hebben weer een fantastische dag gehad. Leuke spelletjes, sportieve clinics, heel veel hulpouders, mooi weer, van baby t/m groep 8, iedereen had wel iets leuks te doen. De foto's spreken boekdelen! 

   
   
   
  
 
  
 

   
 

Schoolvoetbal

Woensdag 1 april heeft groep 5 meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Ze hebben alle wedstrijden gewonnen en zijn dan ook eerste geworden! Super gedaan mannen, gefeliciteerd!

 


Ik eet het beter

De afgelopen week heeft groep 5 zich in het kader van gezonde voeding beziggehouden met het project "Ik eet het beter". De lessen gingen hoofdzakelijk over de tong. Zo leerden zij de verschillende smaken: Zout, zoet, bitter, zuur en umami. Niet alleen vanuit een boekje, maar ook door het doen van proefjes. Zo moesten ze bijvoorbeeld de smaakverschillen proberen te herkennen met gesloten ogen en als klap op de vuurpijl mochten ze een eigen smoothie maken
met banaan. Dat viel uiteraard in de smaak! Ook een leuk idee: maak met uw kind een eigen smoothie en stuur het recept op naar de site www.ikeethetbeter.nl. Misschien winnen jullie wel een prijs, veel succes!!!

    
    


Laatste nieuws van De Springende Plantjes


Vrijdag 20 maart werd er een berg aarde bezorgd voor onze tuinbakken. Natuurlijk moest deze berg 's middags verzet worden naar de bakken. De kinderen hebben met meegebrachte scheppen, emmers , menskracht en een geweldige inzet in drie kwartier de klus geklaard. Op de foto's is te zien hoe deze middag verlopen is: Ik denk dat de kinderen die nacht snel in slaap zijn gevallen door de hoeveelheid werk.
En nog een bedankje aan moeder Rieneke die de aarde geregeld had!!!!
 
 
 
 
 
 
      

 
Spelletjesavond

Monopoly, sjoelen, Pim Pam Pet en nog heel veel andere gezelschapsspelletjes op school doen als het al donker is, elk jaar vinden de kinderen dit weer een superleuke activiteit. Maar het allerleukste is toch wel de bingo waarbij iedereen een mooie prijs wint!

      

      

      

      
 
 
Muziekles

Op dinsdag 17 maart was de tweede muziekles onder leiding van meester Roy. Diverse percussieinstrumenten werden weer bespeeld door de kids. Hoe enthousiast de kinderen hebben meegedaan ziet u op de volgende foto's.
 
    
    Lunch in het zonnetje
 
Donderdag 12 maart was het zover, de eerste zonnige pauze tussen de middag!
En wat een feest om met elkaar lekker buiten in de tuin de lunch te nuttigen.
Met vereende krachten hebben we vuilnisbak, plastic afvalzak en compostemmer verzameld en hoe we genoten hebben vertelt de foto wel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Keerkringshow (13 februari)

Deze keer stond de Keerkringshow in het teken van de liefde. Active Kids Angel en Resy hebben de geweldige onderdelen van alle groepen, fantastisch aan elkaar gepraat. 

 
Gym

Op donderdag 12 februari had gymjuf Marijke hulp van 3 stagiaires.

Er was een heel circuit opgezet met allerlei opdrachten, die de kinderen in groepjes mochten uitvoeren.

De nadruk bij deze opdrachten lag op het samenwerken. De kinderen zijn erg enthousiast bezig geweest en het was een zeer leuke les om bij te wonen.

Om u een indruk te geven zijn er een aantal foto’s gemaakt waaraan u hopelijk een beetje kunt aflezen hoe de sfeer tijdens deze les was en hoe goed de kinderen hun best hebben gedaan!


    
    


De Springende Plantjes (12 februari)


De lente komt eraan! Dat is te merken aan het weer en De Springende Plantjes!

Intussen zijn er in de tuin twee bakken door hen in elkaar gezet. De bedoeling is dat deze eerst bekleed gaat worden en daarna gevuld met compost uit eigen tuin en aarde.

Moeder Rieneke is er maar druk mee! De bakken gaan natuurlijk ook gevuld worden met bloembollen. Tegen die tijd hoort u vast wel meer van ons!

 


Schaatsen met school op het Statenplein


Met de kinderen van de groepen 5 t/m 8 zijn we maandagochtend gaan schaatsen op het Statenplein. Het regende, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden de hele ijsbaan voor onze school alleen. Na 2 uurtjes schaatsen, kregen we heerlijke warme chocolademelk om een beetje op te warmen.

 

 
 


Kerstcrea

Overal in de school kon geknutseld worden. In elk klaslokaal, in de grote hal waren kinderen in de weer met kerststukjes, glitters, papierknipsels, pannenkoeken... Het was een gezellige ochtend. Met een speciaal bedankje aan alle hulpouders!

   
                                               
  


Keerkringshow

Ook deze keer had iedereen weer goed geoefend voor de Keerkringshow.
Sinterklaasliedjes, Sinterklaasdansje, een Frans liedje, gedichtje en 2 toneelstukjes.
Meester Henk stal de show met zijn optreden als Sinterklaas!

  
 
 

31 Oktober: Halloween tijdens Ondernemend Leren!

   
 
Naar aanleiding van een Nieuwsbegriples over Halloween zijn de kinderen vanmiddag druk in de
weer geweest. Een grote groep kinderen had een pompoen meegenomen naar school en is druk bezig geweest met het uithollen en uitsnijden van ogen, neus en een mond. Enige mesjes zijn hierbij gesneuveld vanwege de taaiheid van de schil van de pompoen en Jamie had een ongelukje met een mesje.

De resultaten van deze activiteit zijn te bewonderen op de foto’s die gemaakt zijn, het enthousiasme spat van de foto’s af! Een andere groep , allen jongens, hebben onder de bezielende leiding van de moeder van Quirijn en Rieneke , o.a. hulpmoeder van de Springende Plantjes, een pan heerlijke pompoensoep gemaakt. Nogmaals onze dank voor de hulp hierbij. De soep vond gretig aftrek onder de kinderen en leerkrachten!

 


Keerkringshow

 

De laatste vrijdag voor de vakantie stond de middag weer in het teken van de Keerkringshow. Gepresenteerd door Luuk en Isa van de Active Kids liep alles op rolletjes. Het thema was 'Feest', dus de liedjes, toneelstukje, gedicht en dansjes waren nog feestelijker dan normaal. De volgende Keerkringshow komt er al weer snel aan, 28 november zien we vast weer nieuwe fantastische optredens!  

Schoolreis

Afgelopen maandag zijn we op schoolreis naar Duinrell geweest. Het was zo ontzettend rustig, helemaal geen wachtrijen! Het was ook erg mooi weer, dus nat worden in de Splash of voor het raam bij de Splash was helemaal niet vervelend. En als je ongeveer 10 keer in de Madmill, Falcon, Dragonfly gaat en je eet kilo's snoep en chips.... Ja dan ben je een dag later nog misselijk!

Hier een berichtje van De Springende Plantjes.

 

Het bedrijf De Springende Plantjes is vandaag, 12 september, dit schooljaar van start gegaan.

En hoe!

Onder de bezielende leiding van moeder Rieneke is een aantal kinderen bezig geweest met het afvalvrij maken van de pleinen en struiken. Twee vuilniszakken met afval was het resultaat, nu maar hopen dat de pleinen wat schoner blijven voortaan.

De rest van de kinderen is begonnen in de schooltuin. Nadat deze van de week was gemaaid, zijn ze druk bezig geweest om het gemaaide gras te verzamelen en op de composthoop te gooien.De tijd vloog om en er is heel veel gras verzameld.Foto’s van deze middag zijn binnenkort te bewonderen op deze site.

Zijn er ouders die vrijdagsmiddags willen helpen en / of groenen vingers  en ideeën hebben, schroom niet en neem dan contact op meester Henk.

Tot mails!Schooljaar 2013 - 2014
Groep 4

Soundmixplaybackshow
 
Dit jaar deden voor het eerst ook de kleuters mee aan de show. Eigenlijk wel heel leuk, van K3 tot Conchita Wurst. En alle kinderen konden zo ook naar elkaar kijken. Een zeer geslaagde middag!
 


Verkeersles
 
Op donderdagmiddag 19 juni hebben de leerlingen van groep 3 en 4 een fietscircuit afgelegd op het grote plein. Dit was een initiatief van leerlingen van het Da Vinci college.Ze mochten allemaal hun fiets meenemen en onder leiding van studenten een parcours afleggen op het plein. Zo langzaam mogelijk en zo snel mogelijk een traject afleggen.Zo langzaam mogelijk was wel erg lastig,maar het lukte een aantal kinderen prima.Zonder om te vallen. Daarna moesten ze een soort hindernisbaan fietsen;ze kwamen stoplichten en oversteekplaatsen tegen. Daarna hebben ze een echt diploma gekregen.

Een gezellige middag voor de kinderen. Helaas waren er na afloop wat fietssleutels zoek!
 
Avondvierdaagse
 
Traditiegetrouw kwamen de kinderen helemaal behangen met snoep en cadeautjes over de eindstreep. Alle kinderen hebben de medaille verdiend, het waren 4 gezellige avonden waar ieder zijn beste beentje voor heeft gezet!

                                
 
En ook dag 3 hebben we uitgewandeld. Het leek eigenlijk wel meer dan 5 kilometer lopen. Dit keer kregen we een ijsje, Jazzlynn was jarig en trakteerde! En wat zijn we blij met de shirtjes gesponsord door de familie Verloop met hun bedrijf Profilus.

  
 
De eerste 2 avonden van de Avondvierdaagse zitten er al op. Met een groep van 51 enthousiaste leerlingen en enthousiaste begeleiding, mooi weer, is het nu al een geslaagde activiteit.  De eerste avond stond juf Marijke langs de kant met appels, de tweede avond stonden juf Freeke en Saskia van de COKD met komkommers klaar, we zijn benieuwd wie er vanavond met wat lekkers klaar staat!
 
Koningsspelen
 
        

We waren bang dat de Koningsspelen weer in het water zouden vallen, maar wat hebben 
we geboft met het weer! Met de Kanga openden we samen met wethouder Van den 
Burght de spelen nadat hij had meegegeten met de Monkeys. Overal rond de school 
waren spelletjes, in groepjes liepen de kinderen rond en konden zo heerlijk spelen. De 
clinics waren ook een echt succes.

        

        

                  

Bibliotheek

                               

Elke vrijdagmiddag staat groep 4 weer te trappelen van ongeduld om hun boeken in de schoolbibliotheek te mogen ruilen. Ze maken er erg veel gebruik van.
Sommigen komen wel met 2 of 3 boeken terug.
Ze mogen ze mee naar huis nemen, of lezen de boeken in de klas.
Erg goed voor de leesbevordering en het leesplezier!!!


Dank aan de enthousiaste moeders, die dit vrijwillig op zich nemen.

Fancy Fair


Vandaag zijn de kinderen van de Vliegende Postduif druk bezig geweest met het maken van wenskaarten voor de verkoop op de Fancy-fair, op woensdag 28 mei.
Eerst hebben ze mooie tekeningen gemaakt over hun favoriete sport, daarna heeft de juf er foto's van gemaakt en ze op kaarten geplakt.
Nu zijn de kinderen bezig om de kaarten te voorzien van mooie wensen. Een priegelwerk, maar met behulp van twee lieve moeders is het helemaal goed gekomen!
Hopelijk worden er veel van verkocht, want van de opbrengst kan De Keerkring weer leuke dingen aanschaffen voor de kinderen.
We zijn nog niet helemaal klaar, maar we hebben nog even tijd.

 
 
Pasen
 
 
Het is alweer bijna Pasen dus we hebben paashaasjes geknutseld. Zijn ze niet leuk? 
Korfbal clinic
 
Op maandag 31 maart had de hele school de eerste korfbal clinic, gegeven door niemand minder dan: Leon Simons. 

 
 
 
 
 
 
Keerkringshow

Vrijdag 14 februari was er een Keerkringshow waarin veel verschillende talenten naar voren kwamen. Toneelspelen, dichten, muziek maken, zingen, dansen, het kwam allemaal aan bod. Alle groepen hebben dit keer elkaar zien optreden, het was dus gezellig druk!


De vliegende postduif maakt uitnodigingen.

Groep 4 heeft als activiteit van de vliegende postduif uitnodigingen gemaakt voor de Keerkringshow van 14 februari. Aangezien het 14 februari Valentijnsdag is, hebben de uitnodigingen de vorm van een hartje. De meiden vonden het natuurlijk geweldig, maar ook een aantal jongens, zoals Quirijn, Renzo, Kian, Stijn, Lukas en Jamie hebben erg hun best gedaan. Er zijn prachtige harten gemaakt. Wie er een uitnodiging krijgt, blijft nog een verrassing. De kinderen hebben er met veel plezier aan gewerkt. sommigen hebben er wel drie gemaakt


 
Voorleesontbijt
 

In het kader van de Nationale Voorleesdagen is op woensdag 22 januari in alle groepen voorgelezen terwijl de kinderen hun ontbijtje oppeuzelden. Bij de Monkeys, Kruimeltje en bij de groepen 1 t/m 3 zijn leerlingen geweest van het Da Vinci College om voor te lezen. Bij de groepen 4 t/m 8 hebben de leerkrachten zelf voorgelezen. Veel kinderen kwamen net als de leerkrachten zo hun bed uitrollen en kwamen in hun pyjama naar school!

 


Mijn stage in groep 4.

Ik ben Anneke, tweede jaars studente van de pabo in Dordrecht. Ik ben dit schooljaar begonnen in de groep van juf Monique en juf Carla. Ik was er elke dinsdag en af en toe was ik er een hele week. Ik heb dit halve jaar veel geleerd over de leerlingen en het vak. Het is een gezellige en vrolijke klas. Er is natuurlijk wel eens onenigheid, maar er wordt gelukkig niet gepest! De leerlingen zijn vooral gezellig. Ze lachen en kletsen veel. De leerlingen van groep 4 kunnen goed samenwerken en doen vaak enthousiast mee met de lessen. Het was voor mij soms lastig om zo vroeg mijn bed uit te komen, maar elke keer als de leerlingen vrolijk binnen druppelden weet ik weer waarom ik het onderwijs in wil!

Ik heb een super tijd gehad het eerste halve jaar op De Keerkring. Zo heb ik de feestdagen met groep 4 mogen vieren. Met Sinterklaas hebben sommige leerlingen iets leuks gedaan of gemaakt voor de Sint. In de klas hebben we zelf Pietjes en Sinterklazen geknutseld. Met de kerst hadden alle leerlingen iets lekkers gemaakt en hebben we onze buikjes meer dan rond gegeten. Na het eten hebben we onze voorbereide liedjes op het podium laten horen en zijn we tot slot nog een lekkere oliebol op het schoolplein gaan halen.

                               

Kortom ik heb een top tijd gehad op de keerkring. Dit vooral door de lieve kinderen van groep 4 en door juf Monique & juf Carla die me zoveel geleerd hebben.

Ik hoop nog eens terug te komen op de keerkring als juf, maar ik kom hoe dan ook nog eens langs. Dat beloof ik groep 4 !!
Anneke Stopplenburg


Schoolreisje groep 3 en 4 naar Dippiedoe


Met rode wangetjes,soms met een klein beetje raar gevoel in de buik,met in de tasjes en rugzakjes een lunchpakketje,snoep en regenkleding,vol verwachting en toch ook wel heel spannend.....op naar school,want de kinderen uit groep 3 en groep 4 gaan op schoolreis.....
In de klas nog even een kort filmpje over Dippiedoe bekeken om ze te enthousiasmeren...en ja, het werkte!
De oh's en de ah's en "daar ga ik in" waren een paar klassen verder vast te horen.
De (helaas geen disco) bus vertrok om 9:00 u,uitgezwaaid door enthousiaste ouders,die toch ook maar hopen dat alles goed gaat.....
Na een dik uurtje ging er een luid hoera op,toen de chauffeuse vertelde dat we er waren.
Buiten gingen alle kinders bij hun eigen "groepsouder" staan en na een korte infostop gingen de groepjes uiteen.
Eerst maar de buitenattracties,want tja... er kan nog een buitje vallen...
En wat was er veel te doen: klimtorens,2 achtbanen,grote speeltuin,trapautootjes,het schip,carrousel,treintje,draaimolen enz.
Na de lunch van 12:30 u op naar binnen...
Een superglijbaan,waar je op een soort kleedje met je voeten in een zak moest,waardoor je superhard ging,
Een enorm klim-en klautergeval met een ballenbak eronder,paardjes,gondel,carrousel,een bioscoopje,spookhuisje,botsauto's en vast nog veel meer.
De kinderen zoefden met rode hoofden voorbij,geen tijd voor een praatje,want ze hadden nog zoveel te spelen..
Maar ja...aan alles komt een eind,tijd om te vertrekken.
Nog even een ijsje en dan de bus in... precies om 16:u op school enne......geen regen gehad!!!!!!!
Wat was dit een superdag!
Bedankt ouders en stagiaires voor al jullie hulp!!!!!!!!