Activiteiten Groep 7 / 8 

Sinds 24 maart is onze eigen Keerkringapp in de lucht. Recente foto's en verhalen kunt u op onze eigen App vinden die gratis te downloaden is in de Appstore.


Crea


Elke woensdag hebben de groepen 5 tot en met 7 crea. Om de 4 weken word je met je groepje bij een klas ingedeeld en daar maakt iedereen een knutselwerkje. Bij groep 5, met meester Henk, bijvoorbeeld een kleiwerkje en in de grote ruimte iets met figuurzagen. Na 4 woensdagen moet het werkje eigenlijk al af zijn, maar als dat niet het geval is mag je als je vrije tijd op school hebt, het af maken of als je dat wil, mee naar huis nemen. Na 4 weken wordt ook het beste werkje gekozen en die mag dan in een vitrine. Zo kan iedereen de werkjes zien. De crea is van 11:40 tot 12:30 uur.


Gemaakt door uw Razende Reporter Jasper uit groep 8.


Crea RR3.JPGCrea RR6.JPGCrea RR4.JPG

Crea RR2.JPGCrea RR1.JPGCrea RR.JPG                              Crea RR5.JPG


Fantasiefiguren

                              


Voor begrijpend lezen gebruiken wij de methode Nieuwsbegrip. Elke week gaat de les over een ander onderwerp uit de actualiteit. Na de les over Jeroen Bosch bleven de fantasiedieren in ons hoofd zitten en hebben we er mooie tekeningen van gemaakt.

Schoolskiën

Zaterdag 23 januari hebben 3 teams van De Keerkring meegedaan aan de schoolskikampioenschappen op de borstelbaan in de Merwelanden. Voor Lara, Riley en Senna was dat een eitje, de andere skiers moesten even wennen. Want skiën op een borstelbaan is toch even wat anders dan in de echte sneeuw! We hadden vroeg afgesproken, dus we hebben goed kunnen oefenen. De eerste manch was om de slalom te oefenen, de andere 2 telden echt mee. In elk team zat 1 wedstrijdskiër, in ons geval Lara, Riley en Senna en 2 kinderen die niet echt op skiën zitten. Maar Vera, Carola, Stacey, Merle, Josephine en (gastskiër, we hadden net er eentje te weinig) Tijn hebben het super gedaan. We zijn niet bij de eerste 3 geëindigd, maar we hebben een supergezellige en supersportieve middag gehad!

 

Ondernemend Leren

De eerste week van het nieuwe jaar zit er weer op. De kinderen hebben hard gewerkt en niet alleen op het gebied van taal, rekenen, enz., maar ook binnen de leerbedrijven is er veel werk verricht. De Active Kids zijn volop bezig met de voorbereidingen van de disco. En de kinderen van de Koppige Ezel bereiden zich voor op het voorleesontbijt. Zij gaan voorlezen bij de groepen 1 t/m 3. Maar natuurlijk moeten er ook boeken verkocht worden! Dus de winkel was volop in bedrijf. 

 

 
 


Bekijk 't maar
De winnaars van het leesbelevingsproject zijn bekend: Iman, Angela, Robin, Minke en Lily. Super gedaan meiden, jullie krijgen de Oscar. De hele klas kreeg als beloning voor hun inzet de gewonnen film bekijken in hun 'onesie'.

 

Boomwhackers

Groep 7/8 heeft donderdag de boomwhackers in gebruik genomen, maar wat is dat nu eigenlijk?!

Door het raken van objecten, andere boomwhackers of eigen lichaam leer je ritme, melodie, harmonieen en akkoorden op een speelse manier. Kinderen vinden de buizen vet, cool en gaaf. De buizen vormen samen een octaaf en produceren een eigen geluid, dus horend tot de familie van de ideofonen.

Wellicht hoort u uw kind vaker zingen de laatste tijd. Dat komt omdat we in de klassen regelmatig zingen met 123-Zing. De leerkrachten hadden al langer de wens om bij de muzieklessen boomwhackers te gebruiken. Afgelopen woensdag hebben de leerkrachten een groot pakker boomwhackers gehad van Sinterklaas omdat ze erg lief zijn geweest en hard hebben gewerkt!

Drukke dagen in groep 7/8

Behalve hard werken aan rekenen, taal en nog veel meer, doen we ook nog andere dingen. We zijn erg druk bezig met het project 'Bekijk 't maar' (In groepjes zijn boeken gekozen, die zijn we aan het lezen en de groep met de beste beste presentatie wint een Oscar. Ook kijken we dan naar de boekverfilming van het gewonnen boek.) Ook zijn we al op 2 voortgezet onderwijsscholen wezen kijken. Vandaag (dinsdag 17-11) is een oud-leerling, Pascalle Biesheuvel samen met een klasgenoot komen vertellen over TTO op het Stedelijk Dalton Lyceum. En om de dag af te sluiten zijn we flink wat energie kwijt geraakt. De sterkste dame uit de klas is Vera, Senna en Jasper zijn voorlopig de sterkste mannen.

    
        

Van blaadje tot vleermuis!

Groep 3 heeft vorige week donderdag en vrijdag blaadjes gezocht op het grote schoolplein. De juf had het idee om van die blaadjes vleermuizen te maken. Eerst moeten ze de blaadjes goed laten drogen dat duurde wel eventjes wel een week, toen hebben ze de blaadjes met een dikke kwast zwart geverfd. Daarna hebben de kinderen zelf hoofdjes gemaakt en het resultaat is heel mooi geworden. 

Gemaakt door: de razende reporters van groep 3

Jade en Minke.


Groep 1a naar de bibliotheek

Groep 1a ging voor het eerst naar de schoolbibliotheek. Ze gingen er naar toe omdat ze dit thema uit schatkist hadden. En dat thema ging over boeken. Iedereen had een boek uitgekozen. In de bibliotheek hadden ze veel geleerd, bijvoorbeeld dat de moeders de boeken gingen scannen en dat de computer onthoudt wie welk boek heeft uitgekozen. Ze gingen met de boeken terug naar de klas. Ze zijn van plan om in de speelhoek een bibliotheek na te maken. We hebben ook nog een kind uit groep 1a geïnterviewd, genaamd Liam. Hij zei dat er wel honderd boeken waren en dat het heel leuk was om naar de bibliotheek te gaan.

Door de Razende Reporters (een onderdeel van de Active Kids groep 8):
Jasper en Jesse

                       

 

Kinderboekenweek, 8 oktober 
           
                                                              Vandaag heeft groep 7/8 fantasiebeesten getekend en er ook namen voor verzonnen nadat de juf gedichten heeft voorgelezen uit het boek 'Als iemand ooit mijn botjes vindt'. Het zijn echte kunstwerken geworden en zijn te bewonderen in de gang!  

2 oktober 2015 Ondernemend leren. 

De Active Kids zijn volop actief.

De Active kids (het leerbedrijf van groep 8) is sinds een week volop in bedrijf. Naast allerlei klussen die zij door de school (als schooloudsten) organiseren is deze week ook “De razende reporter” gelanceerd. Alle kinderen van groep 8 mochten een sollicitatiebrief aan de juf schrijven, waarin ze aangaven of ze interesse hadden in een taak als reporter van een bepaalde groep. Het animo was groot. Twee razende reporters zijn aan een vaste groep gekoppeld. Zodra er leuk nieuws is in een groep, spreekt de leerkracht van deze groep haar/zijn eigen razende reporters aan om een afspraak te maken. Deze gaan dan in de groep een interview houden met de leerkracht, een leerling of meerdere leerlingen om een verslag hierover te kunnen maken. Dit verslag komt op de website te staan bij de desbetreffende groep en onze eigen groep. Het doel is om iedere week met nieuws te komen. De kinderen hebben zichzelf vanmiddag aan de leerkrachten voorgesteld, zodat deze weten wie hun aanspreekpunt is. Wat hebben ze er een zin in!!!

Met trots presenteren we hieronder dan ook onze eigen “Razende reporters”

Jasper en Jesse (Razende reporters voor groep 1A)

Damon en Pascal (Razende reporters voor groep 1B)

Dennis en Riley (Razende reporters voor groep 2)

Jade en Minke (Razende reporters voor groep 3)

Max en Damon (Razende reporters voor groep 4)

Senna en Jasper (Razende reporters voor groep 5)

Vera en Minke (Razende reporters voor groep 6)

Boris en Pascal (Razende reporters voor groep 7&8)

      

      


     


De Koppige Ezel zit ook niet stil

Ook het leerbedrijf van groep 7: De Koppige Ezel is volop in bedrijf. De afgelopen weken hebben alle leerlingen van de Keerkring een tekening gemaakt (vrije opdracht). De kinderen van De Koppige Ezel schrijven bij deze tekening een verhaal of gedicht. Vol passie wordt hieraan gewerkt, zodat we over enkele weken een geweldige tentoonstelling door de hele school kunnen presenteren. U komt dan toch zeker ook kijken? Wij zullen u hieromtrent tijdig informeren. Vandaag zijn 6 leerlingen van groep 7 naar de boekenwinkel De Giraf geweest om boeken uit te zoeken voor de winkels. Vanzelfsprekend wilde iedereen wel mee, maar dat zou wat druk worden. Daarom werd er van de kinderen gevraagd om een motivatiebrief aan de juf te schrijven, waarin ze aan konden geven waarom nou juist zij mee zouden moeten gaan. De keuze was moeilijk, want een aanhef: “allerliefste juf” , “please, please, please”, enz. kan je niet ongevoelig onder blijven. De keuze is uiteindelijk gemaakt op basis van goede argumenten. Wat geweldig dat wij altijd op de hulp van ouders kunnen rekenen, die ook vandaag bereid waren om de kinderen te begeleiden.

      


Vrijdag 9 oktober a.s. zullen de winkels hun deuren openen en kunnen de kinderen weer voor een boek gaan sparen of direct kopen. Loop gerust even langs onze vitrines om alvast te kijken naar de leuke boeken die uitgezocht zijn.


Van 2 tot en met 4 september: Schoolkamp Zoutelande.


We hebben 3 fantastische dagen gehad in een heerlijk kamphuis in Zoutelande. Sommige kinderen hadden knikkende knieën, want 3 dagen van huis was toch wel even spannend, maar wat heeft iedereen een plezier gehad!!!!!! Het weer was ons goed gezind, waardoor we heel veel activiteiten op het zeer nabije strand konden doen. Ondanks het feit dat de groep al langer bij elkaar is, zijn ze door het kamp nog hechter geworden. Geweldig om te zien hoe de kinderen samenwerkten en elkaar een overwinning gunden. Wat een heerlijke start van dit schooljaar!

      

      

      
   


26 augustus 2015


Laten we eens even kijken hoe het met de kennis staat op het gebied van topografie. Uit de boeken en op de Chromebooks kunnen we het hele schooljaar nog werken. Nu nog maar even genieten van het mooie weer in combinatie met een opfriscursus. De opdracht is: teken Nederland.


Chromebooks
Dit jaar zijn de tablets, in groep 7/8, vervangen door Chromebooks. Het ziet er zeer volwassen uit, zie foto, al is het wel even wennen.Schooljaar 2014 - 2015
Groep 6 / 7

Sponsorloop


27 Mei was de sponsorloop. Alle kinderen hebben een mooie sportieve prestatie geleverd rennend rondom de school. De opbrengst gaat naar de CliniClowns en naar nieuwe leesboeken voor op school. De opbrengst is maar liefst €3000,-!!!!

Voor een foto-overzicht, ga naar Nieuws of klik hier!
 
 

 
Koningsspelen


De kinderen hebben weer een fantastische dag gehad. Leuke spelletjes, sportieve clinics, heel veel hulpouders, mooi weer, van baby t/m groep 8, iedereen had wel iets leuks te doen. de foto's spreken boekdelen! 

   
   
   
  
 
  
 

   
 

Schoolkorfbal

Woensdag 22 april hebben 2 teams meegedaan aan het jaarlijkse korfbaltoernooi. Groep 5/6 en groep 7/8, groep 7/8 heeft alles gewonnen en is door naar de finale op woensdag 27 mei. Dan zou het wel een stuk moeilijker worden. Na de meivakantie krijgt groep 7/8 een keer extra gymles om dan korfbal te oefenen met meester Levi. Erg handig zo'n sportieve meester die zelf hoog korfbalt!
Stadswandeling

Groep 6/7 heeft Dordrecht 14 april met andere ogen leren bekijken. De leerlingen hadden een stadswandeling en stadsomroeper Darja de Kaluwé vuurde allerlei Dordtse feitjes op hen af. Een leerzame ochtend, maar ook erg leuk en gezellig op deze heerlijke lentedag.     


Schoolvoetbal Groep 6

Woensdag 1 april heeft groep 6 meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Ze hebben alle wedstrijden gewonnen en zijn dan ook eerste geworden! Super gedaan mannen, gefeliciteerd!Schoolvoetbal Groep 7

Woensdag 25 maart hebben groep 7 (en 8) meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. De mannen van groep 7 hebben een verdienstelijke 2e plaats gehaald. Gefeliciteerd!

   
   
  


Ondernemend leren
 
Vrijdag 20 maart zijn Jaydee, Minke en Jasper naar De Giraf geweest om daar nieuwe boeken uit te zoeken voor onze boekwinkel 't Ezeltje. Behalve leuke boeken uitzoeken mochten ze zelf ook de kassa bedienen. Komen jullie snel kijken voor welke boek je gaat sparen?!

        


Project samen lezen 
 
Woensdag 18 maart is groep 6/7 gestart met zijn allen hetzelfde boek te lezen. Als eerste is theaterlezen geoefend. De komende maand gaan alle kinderen het boek 'Toen mijn vader een struik werd' lezen en er verschillende opdrachten mee doen.                  

Testlab

Tijdens Testlab kruipen leerlingen in de rol van onderzoekers. Ze testen en vergelijken levensmiddelen en ontdekken zo welke gezonde voedingsstoffen er in allerlei producten zitten. Natuurlijk moet er ook het nodige worden geproefd!

            

   
         
                


 


Keerkringshow, 13 februari

Deze keer stond de Keerkringshow in het teken van de liefde. Active Kids Angel en Resy hebben de geweldige onderdelen van alle groepen, fantastisch aan elkaar gepraat. Schaatsen met school op het Statenplein

Met de kinderen van de groepen 5 t/m 8 zijn we maandagochtend gaan schaatsen op het Statenplein. Het regende, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden de hele ijsbaan voor onze school alleen. Na 2 uurtjes schaatsen, kregen we heerlijke warme chocolademelk om een beetje op te warmen.

 
 


Kerstcrea

Overal in de school kon geknutseld worden. In elk klaslokaal, in de grote hal waren kinderen in de weer met kerststukjes, glitters, papierknipsels, pannenkoeken... Het was een gezellige ochtend. Met een speciaal bedankje aan alle hulpouders!

   
                                               
  


Sinterklaas

   
        


Keerkringshow

Ook deze keer had iedereen weer goed geoefend voor de Keerkringshow. 
Sinterklaasliedjes, Sinterklaasdansje, een Frans liedje, gedichtje en 2 toneelstukjes. 
Meester Henk stal de show met zijn optreden als Sinterklaas!Disco


Ook dit jaar was de disco weer een daverend succes. De kinderen van groep 6, 7 en 8 hadden zich fantastisch uitgedost. Het thema was de jaren '70 en dat was goed te zien. De DJ kreeg al snel veel kinderen op de dansvloer, zelfs de jongens hebben echt gedanst. De vader van Iza heeft weer gave foto's gemaakt, zo snel mogelijk komen ze allemaal op de site.

Keerkringshow

De laatste vrijdag voor de vakantie stond de middag weer in het teken van de Keerkringshow. Gepresenteerd door Luuk en Isa van de Active Kids liep alles op rolletjes. Het thema was 'Feest', dus de liedjes, toneelstukje, gedicht en dansjes waren nog feestelijker dan normaal. De volgende Keerkringshow komt er al weer snel aan, 28 november zien we vast weer nieuwe fantastische optredens!  


Schoolreis

Afgelopen maandag zijn we op schoolreis naar Duinrell geweest. Het was zo ontzettend rustig, helemaal geen wachtrijen! Het was ook erg mooi weer, dus nat worden in de Splash of voor het raam bij de Splash was helemaal niet vervelend. En als je ongeveer 10 keer in de Madmill, Falcon, Dragonfly gaat en je eet kilo's snoep en chips.... Ja dan ben je een dag later nog misselijk!

 
Dramales

Tijdens de drama les hebben de leerlingen van groep 6/7 weer van alles geleerd!
Ze hebben geleerd te multi-tasken, al moesten ze wel bijzondere dingen tegelijk doen, zoals bijvoorbeeld voetballen en paardrijden.
Ook wisten ze goed uit te beelden hoe iets in 5 stappen steeds erger wordt en zijn ze er achter gekomen dat een bepaalde manier van lopen/bewegen hoort bij een bepaalde manier van praten. Als je hard loopt, praat je harder, als je sluipt, praat je zachter.
 
Het was een leuke les!!

         
       


Schooljaar 2013 - 2014
Groep 5 / 6

Soundmixplaybackshow
 
Dit jaar deden voor het eerst ook de kleuters mee aan de show. Eigenlijk wel heel leuk, van K3 tot Conchita Wurst. En alle kinderen konden zo ook naar elkaar kijken. Een zeer geslaagde middag!
 

Avondvierdaagse
 
Traditiegetrouw kwamen de kinderen helemaal behangen met snoep en cadeautjes over de eindstreep. Alle kinderen hebben de medaille verdiend, het waren 4 gezellige avonden waar ieder zijn beste beentje voor heeft gezet!

                                
En ook dag 3 hebben we uitgewandeld. Het leek eigenlijk wel meer dan 5 kilometer lopen. Dit keer kregen we een ijsje, Jazzlynn was jarig en trakteerde! En wat zijn we blij met de shirtjes gesponsord door de familie Verloop met hun bedrijf Profilus.
 
 
De eerste 2 avonden van de Avondvierdaagse zitten er al op. Met een groep van 51 enthousiaste leerlingen en enthousiaste begeleiding, mooi weer, is het nu al een geslaagde activiteit.  De eerste avond stond juf Marijke langs de kant met appels, de tweede avond stonden juf Freeke en Saskia van de COKD met komkommers klaar, we zijn benieuwd wie er vanavond met wat lekkers klaar staat!
 
Fancy-fair 
 
 
De voorbereidingen voor de fancy-fair zijn a volop in gang. De kinderen doen erg hun best om hun verkoopprodukten zo mooi mogelijk te maken
Nu maar hopen dat hun inspanningen niet voor niets zijn en dat er veel verkocht gaat worden op 28 mei!!!

Koningsspelen
        

We waren bang dat de Koningsspelen weer in het water zouden vallen, maar wat hebben 
we geboft met het weer! Met de Kanga openden we samen met wethouder Van den 
Burght de spelen nadat hij had meegegeten met de Monkeys. Overal rond de school 
waren spelletjes, in groepjes liepen de kinderen rond en konden zo heerlijk spelen. De 
clinics waren ook een echt succes.
 
Schoolvoetbal
Woensdag 2 april is het team van groep 5/6 eerste geworden in hun poule. De eerste wedstrijd is met 5-0 gewonnen van De Sterrekijker, de tweede met 2-1 en de laatste wedstrijd met 1-0 gewonnen van Het Kristal. Heel goed gedaan!
 
Picknicktafel is in gebruik genomen!

Groep 5/6 had de primeur om de picknicktafel in gebruik te mogen nemen. Tijdens het opeten van de pauzehap heeft juf Yvonne voorgelezen in de schooltuin. Project:
 
Minke en Jasper hebben de laatste weken aan een project van Alles in 1 gewerkt. Het thema was Europa. Ze hebben veel geleerd, o.a. Europese Unie, de Euro, gebouwen bekeken in Europa (Big Ben, toren van Pisa, parlementgebouw in Straatsburg, etc.), Noorwegen en ten slotte een Vikingschip gebouwd:
 
 
Thema: Ik eet het beter


Deze week staat in onze groep in het teken van het thema Ik eet het beter. Dit is een lespakket voor onze groep over de tong; letterlijk dan wel. In samenwerking met Albert Heijn werden voor de kinderen de materialen en ingrediënten beschikbaar gesteld.

Maandag 17 maart hebben we hard gewerkt hiermee. We leerden over de verschillende smaken: bitter, zuur, zoet en zout. We weten hier nu alles van, de proefjes erover vielen erg in de smaak. Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen een eigen smoothie maken met banaan, sinaasappelsap, yoghurt, honing en kaneel. De meeste kinderen vonden hun smoothie erg lekker, maar een paar kinderen konden de smaak niet echt waarderen. 

Keerkringshow

Vrijdag 14 februari was er een Keerkringshow waarin veel verschillende talenten naar voren kwamen. Toneelspelen, dichten, muziek maken, zingen, dansen, het kwam allemaal aan bod. Alle groepen hebben dit keer elkaar zien optreden, het was dus gezellig druk!


Voorleesontbijt

In het kader van de Nationale Voorleesdagen is op woensdag 22 januari in alle groepen voorgelezen terwijl de kinderen hun ontbijtje oppeuzelden. Bij de Monkeys, Kruimeltje en bij de groepen 1 t/m 3 zijn leerlingen geweest van het Da Vinci College om voor te lezen. Bij de groepen 4 t/m 8 hebben de leerkrachten zelf voorgelezen. Veel kinderen kwamen net als de leerkrachten zo hun bed uitrollen en kwamen in hun pyjama naar school!
Dordrechtlied

Afgelopen dinsdag 14 januari 2014 is de Dordtse stadsdichter Marieke van Leeuwen in onze groep op bezoek geweest. Dit in verband met het maken van een Dordrechtlied dat zij zal gaan maken .
Dit lied zal eind van het schooljaar op/bij het stadhuis ten gehore worden gebracht door een kinderkoor.
Voor de wijk Sterrenburg had onze groep zich opgegeven via de stichting Tobe.
Ze is een uur in de klas geweest.
Allereerst werd het maken van een gedicht besproken en met de daarbij behorende rijmschema's
allerlei oefeningen gemaakt.
Tevens werden er enkele gedichten voorgelezen, zowel door Marieke als enkele leerlingen.
Daarna vulden de kinderen een vragenformulier in over hun ervaringen met hun eigen wijk.
Veel te snel was het uur weer voorbij !
Nu nog afwachten wat het resultaat zal zijn en hoe het lied zal worden!

Het nieuwe jaar

Allereerst wensen wij een ieder natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar toe namens groep 5/6.
In de maand december waren het sinterklaasfeest en het eindejaarsdiner met de restaurants de uitschieters.
Van beide activiteiten zijn er foto's gemaakt en deze komen op de website te staan, zodat u een beetje de gezellige sfeer kunt ( her) beleven.
Ook nog een compliment voor de vele ouders die zich hebben ingezet om deze festiviteiten te doen slagen!

Trommelen
We gingen op maandagmiddag trommelen met muziekleraar Roy.
We gingen eerst met een soort pijl en boog, een straat steen, een soort pompoen en een stokje.
Meester Roy deed het voor. Hij kan het heel goed.
Toen gingen we met een trommel muziek maken door er met een stokje op te slaan. We gingen als laatste dansen jongens tegen de meisjes, de meester was de jury de twee beste vond hij Jasper en Arina.
Drie weken achter elkaar op maandagmiddag gaan we trommelen. 

Geschreven door Jasper, Josephine en Thien Van.
Maandagmiddag gaan we trommelen.
De meneer die het ons leert heet Roy en komt uit Brazilië.
Hij heeft een kalebas, een tambourine, een shaker en een jambe.
We gingen ook een spel doen met instrumenten dan zei hij het instrument en dan moesten de kinderen die dat instrument hadden spelen.
Als je het fout deed moest je met je groep dansen.
Als laatste moesten we dansen. Eerst de jongens en dan de meisjes.
Arina was de beste van de meisjes en Jasper van de jongens.

Geschreven door Jasper, Jaydee en Lenke