Activiteiten Groep 8
Schooljaar 2014 - 2015

Puberkwartet

 


Groep 8 is begonnen aan de laatste weken op de basisschool, maar we blijven zinvol bezig tot de laatste minuut. Vanmiddag zijn de jongens en de meisjes opgesplitst. De jongens spelen met elkaar het puberkwartet en de meiden spelen het spel: Girls' Choice, over het aangeven van grenzen. Super leerzaam!


Bedrijvenbezoek

                                         

Om de kinderen kennis te laten maken met bedrijven die zich bezig houden met techniek, hebben we 11 juni een excursie gemaakt naar Kemper en van Twist en scheepswerf Hoebee. Het was weer eens iets heel anders en absoluut de moeite waard.

Decorbouwers

Groep 8 is druk in de weer met de voorbereidingen voor de musical. Ook het decor wordt zelf gemaakt. En als je je eigen kleren dan niet vies wil maken, dan leen je kleren van de school.

 


Sponsorloop


27 Mei was de sponsorloop. Alle kinderen hebben een mooie sportieve prestatie geleverd rennend rondom de school. De opbrengst gaat naar de CliniClowns en naar nieuwe leesboeken voor op school. De opbrengst is maar liefst €3000,-!!!!

Voor een foto-overzicht, ga naar Nieuws of klik hier!


Cito-uitslag

We zijn bijzonder trots op onze leerlingen van groep 8. Ze hebben een superscore gehaald: 541,4. Alle leerlingen hebben gescoord wat we minimaal van ze verwacht hadden, veel leerlingen hebben boven verwachting gescoord. Naast trots op de leerlingen zijn we ook trots op de leerkrachten, want zij hebben er ook hun steentje aan bijgedragen! En net zoals elk jaar vieren we de Citoscore met taart! 's Middags tijdens de vergadering kregen de leerkrachten ook taart.

       


Koningsspelen

De kinderen hebben weer een fantastische dag gehad. Leuke spelletjes, sportieve clinics, heel veel hulpouders, mooi weer, van baby t/m groep 8, iedereen had wel iets leuks te doen. De foto's spreken boekdelen! 

   
   
   
  
 
  
 

   
 

Groep 8 is klaar met de Cito!!!

Na 3 ochtenden nadenken totdat we er moe van werden, was donderdagochtend eindelijk de laatste toets. Vol spanning wachten wij op onze uitslag...
Schoolkorfbal

Woensdag 22 april hebben 2 teams meegedaan aan het jaarlijkse korfbaltoernooi. Groep 5/6 en groep 7/8, groep 7/8 heeft alles gewonnen en is door naar de finale op woensdag 27 mei. Dan zou het wel een stuk moeilijker worden. Na de meivakantie krijgt groep 7/8 een keer extra gymles om dan korfbal te oefenen met meester Levi. Erg handig zo'n sportieve meester die zelf hoog korfbalt!
Groep 8 is klaar voor de Cito!!!


Morgen is het zover. Dan gaan de leerlingen van groep 8 drie ochtenden zwoegen op de centrale eindtoets PO. Vandaag hebben we er een gezellige dag van gemaakt en er zijn –voor het geval er stress ervaren wordt- stressballen gemaakt.

Wij zijn er klaar voor. Kom maar op!!!
Lunch in het zonnetje


De zon scheen voor het eerst heerlijk zomers, dus we hebben vrijdag lekker buiten geluncht.Klasse(n)lunch

Groep 8 heeft klassenlunch gehad. De klassenlunch is een project van "Ik eet het beter". De bedoeling was om een broodje gezond te maken. Er waren allemaal gezonde dingen waar je uit kon kiezen. Iedereen had iets anders gemaakt. Iedereen zag er wel iets tussen zitten wat hij/zij lekker vond. De boodschap van dit project is: Gezond eten is ook lekker. En om kinderen bewust te maken van wat ze eten. Dat is zeker gelukt. Het werd een hele gezellige en lekkere lunchpauze.
De klassenlunch was een klassenlunch!                     
   
Groetjes, Iza van Meggelen

 
Tutorlezen en kleuterhulp door de Active Kids 

Ieder jaar worden de groep 8 kinderen ingezet om hun vaardigheden over te brengen op de jongere kinderen op onze school. De kinderen van groep 3 krijgen een half uur per week extra hulp bij technisch lezen en de kinderen van groep 1 en 2 krijgen een privé juf of meester tijdens het doen van leerspelletjes. Vandaag (5 maart) zijn we gestart en wat is dit toch altijd geweldig om te zien! De groep 8 kinderen pakten hun rol direct goed op en er werd hard gewerkt.
 
  
     

Boekenproject 'Bekijk 't maar'

De afgelopen anderhalve maand is groep 8 bezig geweest met een boekenproject. In 6 groepjes werden 6 verschillende boekjes gelezen. Elk groepje las een boek, maakte een boekverslag, keek de bijbehorende film, zocht naar overeenkomsten tussen boek en de film en gaven een presentatie. Wie kon zijn film het beste promoten? Deze zouden wij uiteindelijk gaan kijken op vrijdagmiddag. 

Het was een spannende strijd en uiteindelijk heeft de film 'Oorlogswinter' gewonnen! Onder het genot van wat te drinken en iets lekkers, hebben we een leuke afsluiting van het boekenproject "Bekijk 't maar" gehad.

 Keerkringshow, 13 februari

Deze keer stond de Keerkringshow in het teken van de liefde. Active Kids Angel en Resy hebben de geweldige onderdelen van alle groepen, fantastisch aan elkaar gepraat. 

Leesbeleving

Deze week zijn wij gestart met een project van de bibliotheek: "Bekijk het maar". Door een medewerkster van de bibliotheek hebben we de introductie les gehad. De groep is in groepjes verdeeld en iedere groep gaat een boek lezen, dat ook verfilmd is. Daarna gaan zij over het boek praten en de film bekijken. Over enkele weken zal ieder groepje hun film promoten. De beste presentatie wordt beloond met een award en........... met het bekijken van die film met de hele klas. De boeken zijn vandaag mee naar huis gegaan en de kinderen hebben met hun groepje afspraken gemaakt hoe zij het gaan aanpakken. Wat een leuke manier om het lezen te stimuleren!!!


Continurooster

Maandag 5 januari 2015 zijn we officieel gestart met het continurooster. Heel veel voordelen, maar ook wel even wennen. Terwijl de regen tegen de ramen slaat en ze er lekker niet door hoeven, vermaken de kinderen van groep 8 zich prima met allerlei spelletjes.


Vrijdag 19 december 2014: Joggingpakken dag voor de leerlingen van groep 8

De laatste schooldag in 2014! We hebben hard gewerkt dit schooljaar en trakteren onszelf op een lui ochtendje in joggingpak en pantoffels. Onder het genot van een warme beker chocolademelk met lekkers hebben we met elkaar een film gekeken, nadat we alle kerstversiering hadden opgeruimd. Het bleek een hele fijne manier om het jaar 2014 alvast met elkaar af te sluiten. En het hangen op de tafels was misschien nog wel het allerleukste. Een goed uiteinde gewenst en alvast een fantastisch begin van 2015!Schaatsen met school op het Statenplein


Met de kinderen van de groepen 5 t/m 8 zijn we maandagochtend gaan schaatsen op het Statenplein. Het regende, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden de hele ijsbaan voor onze school alleen. Na 2 uurtjes schaatsen, kregen we heerlijke warme chocolademelk om een beetje op te warmen.

  


Politie in de klas

 
Een politieagent kwam bij ons in de klas om les te geven over mobieltjesdiefstal.
We hebben er veel van geleerd. Hij liet ons filmpjes zien waar je zag dat een mobiel gestolen werd. Als je iemand afleidt kun je makkelijk iets stelen. We zagen ook dat er mensen zijn die het met geweld doen. Dat noemen ze straatroven. Maar stel dat de mobiel van je vriendin gestolen wordt en jij staat daar bij, wat doe je dan? Er achteraan rennen is niet zo handig. Je kunt de politie bellen, maar er zijn ook manieren om je telefoon op te sporen. Ze lieten ons ook testjes doen waar uit blijkt dat het best lastig is om iemand te beschrijven als zoiets gebeurt. Op sommige telefoons is er een app waarmee je je mobiel kunt opsporen. Ook kan de politie van alles doen. Als je je IMEI nummer weet kan de politie je gegevens wissen of in een speciaal bestand zetten. Dan kan je, als je  je mobiel weer terug hebt alles er weer op zetten. Met je IMEI kan de politie ook de locatie van je mobiel zien. Ook liet de politieagent zien wat je allemaal bij je moest hebben als agent. Als afsluiting mocht Luuk de handboeien om en hij liet zien hoe ze dat doen. Stoer he!


Kerstcrea

Overal in de school kon geknutseld worden. In elk klaslokaal, in de grote hal waren kinderen in de weer met kerststukjes, glitters, papierknipsels, pannenkoeken... Het was een gezellige ochtend. Met een speciaal bedankje aan alle hulpouders!

  
  

   
 

Keerkringshow

De hele Keerkring is in de ban van Sinterklaas. Wat een gezellige tijd. De Active Kids hebben in deze periode wel een hele bijzondere rol, waar we niet te diep op in kunnen gaan. Laten we het zo zeggen: de Pio's zijn dit jaar weer in topvorm. Vandaag stond de Keerkringshow veelal in het teken van Sinterklaas. Groep 8 heeft echter haar rol als Active Kids weer eens goed vorm gegeven. Als oudsten van de school heb je een belangrijke rol en die is deze keer op een hele bijzondere manier ingevuld met een Frans liedje over het werkwoord "aller". De Keerkring levert dus leerlingen af richting VO, die al een aardig mondje Frans spreken. Nooit weg!


                


Pietengym


Samen met de PIO's hebben alle kinderen uit groep 3 hun pietendiploma gehaald. Heel goed hoor, gefeliciteerd!
   


Les groepsdruk en sociale media

Een hele leerzame les van Bureau Halt over groepsdruk en social media.
We zijn super trots op je, Lesley! Je was door de groep niet over te halen om
mee te doen aan een vreemde test. Heel resoluut zei je: "Nee!", om vervolgens
weg te benen.Rekenles

Rekenen is hartstikke leuk!!! Vooral de projecttaken. Lekker werken met concreet materiaal!Disco

Ook dit jaar was de disco weer een daverend succes. De kinderen van groep 6, 7 en 8 hadden zich fantastisch uitgedost. Het thema was de jaren '70 en dat was goed te zien. De DJ kreeg al snel veel kinderen op de dansvloer, zelfs de jongens hebben echt gedanst. De vader van Iza heeft weer gave foto's gemaakt, zo snel mogelijk komen ze allemaal op de site.


Brug bouwen
 
Samen een brug bouwen van alleen kranten en plakband. Goed naar elkaar luisteren, ideeën uitwisselen, informatie opzoeken op internet. En wie heeft dan de sterkste brug?
 
     
 
 
 
Keerkringshow

De laatste vrijdag voor de vakantie stond de middag weer in het teken van de Keerkringshow. Gepresenteerd door Luuk en Isa van de Active Kids liep alles op rolletjes. Het thema was 'Feest', dus de liedjes, toneelstukje, gedicht en dansjes waren nog feestelijker dan normaal. De volgende Keerkringshow komt er al weer snel aan, 28 november zien we vast weer nieuwe fantastische optredens!  


Flits wil vliegen

Woensdag 1 oktober werd het boek, Flits wil vliegen,  gepresenteerd wat al in groep 7 gemaakt is. De aanleiding was bijzonder. Iza voelde zich er niet helemaal bij horen en werd ook wel gepest. Na alle moed bij elkaar te hebben geraakt heeft ze dat voor de klas verteld. De groep was erg onder de indruk. Iza had al langer een verhaal in haar hoofd zitten. Na dat verhaal opgeschreven te hebben, hebben Koen, Lesley, Joshua, Dion en Thomas het boek geillustreerd en de rest van de klas het ingekleurd. Het resultaat is fantastisch. Naast een mooi boek, snapt iedereen ook dat pesten niet oke is en dat iedereen mag zijn zoals die is!

Er was al een journalist van het AD in de klas geweest, dat stuk stond woensdag in de krant. 

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3759888/2014/10/01/Boek-van-basisschoolklas-stopt-pesten.dhtml

Toen het boek voorgelezen werd was er al een journalist van Dordt Centraal, dat is vrijdag geplaatst. En toen kwam ook nog het Jeugdjournaal in de klas. 

http://jeugdjournaal.nl/uitzending/avond/2014-10-01

Het boek is te koop bij De Koppige Ezel, www.spetteryoga.nl, De Giraf en Juffrouw Pollewop.


Vrijwilligersbureau De Active Kids is volop in bedrijf.

Ons bureau is volop in bedrijf. We regelen dit jaar – als oudsten van de school- allerlei ondersteunende zaken, zoals: containers aan de straat zetten, plastic door de school ophalen, melk rondbrengen, oud papier ophalen, gevonden voorwerpen verzamelen en zorgen dat ze weer bij de eigenaars terug komen en nog veel meer. Vandaag is een groep van 15 leerlingen ook gestart met de voorbereiding van de disco voor de bovenbouw op 31 oktober a.s. Het thema is deze keer: Jaren 70!! Ideeën zat om de ruimte leuk aan te kleden. Er werden vandaag plannen gemaakt en affiches gemaakt. Hieronder Thomas hard aan de slag om de uitnodigingen te maken. Dit allemaal met de onmisbare hulp van enkele ouders van de ouderraad.

Schoolreis

Afgelopen maandag zijn we op schoolreis naar Duinrell geweest. Het was zo ontzettend rustig, helemaal geen wachtrijen! Het was ook erg mooi weer, dus nat worden in de Splash of voor het raam bij de Splash was helemaal niet vervelend. En als je ongeveer 10 keer in de Madmill, Falcon, Dragonfly gaat en je eet kilo's snoep en chips.... Ja dan ben je een dag later nog misselijk!

Het schooljaar is weer begonnen

Na een heerlijke zomervakantie zijn we inmiddels alweer een week aan de slag. Rekenen, taal, spelling, wereldoriëntatie, lezen, studievaardigheden en nog veel meer, vullen de dagen weer alsof we er niet tussenuit zijn geweest.

Omdat het een prachtige nazomer lijkt te worden, proberen we het nuttige met het aangename te verenigen. Vandaag dus een W.O.-topo-opfris les met stoepkrijt op het schoolplein. De opdracht luidde: teken met je groepje in 10 minuten Nederland. Oei! Dat was even lastig. We hebben hiermee een start gemaakt aan het ontwikkelen van de mental maps van deze groep 8 leerlingen. De kinderen hebben het niet onverdienstelijk gedaan. Op naar de weergave van de wereld!! Ik ben benieuwd!!

Juf Henriëtte
 
 
 

Schooljaar 2013 - 2014
Groep 7

Djembé
 
         
 
Soundmixplaybackshow
 
Dit jaar deden voor het eerst ook de kleuters mee aan de show. Eigenlijk wel heel leuk, van K3 tot Conchita Wurst. En alle kinderen konden zo ook naar elkaar kijken. Een zeer geslaagde middag!
 

Avondvierdaagse
 
Traditiegetrouw kwamen de kinderen helemaal behangen met snoep en cadeautjes over de eindstreep. Alle kinderen hebben de medaille verdiend, het waren 4 gezellige avonden waar ieder zijn beste beentje voor heeft gezet!
                                
 
En ook dag 3 hebben we uitgewandeld. Het leek eigenlijk wel meer dan 5 kilometer lopen. Dit keer kregen we een ijsje, Jazzlynn was jarig en trakteerde! En wat zijn we blij met de shirtjes gesponsord door de familie Verloop met hun bedrijf Profilus.

 
De eerste 2 avonden van de Avondvierdaagse zitten er al op. Met een groep van 51 enthousiaste leerlingen en enthousiaste begeleiding, mooi weer, is het nu al een geslaagde activiteit.  De eerste avond stond juf Marijke langs de kant met appels, de tweede avond stonden juf Freeke en Saskia van de COKD met komkommers klaar, we zijn benieuwd wie er vanavond met wat lekkers klaar staat!

Schoolkorfbal

De korfballers hebben enorm hun best gedaan in de finale, maar hebben deze keer 1 wedstrijd gewonnen en 2 verloren. Toch zijn we erg trots dat ze zo ver gekomen zijn!

Schoolkorfbal


Woensdag 14 mei deden 2 teams namens De Keerkring mee aan het schoolkorfbaltoernooi. De teams zaten in 1 poule en moesten dus tegen elkaar spelen. Het team van Stijn, Lars, Daniel, Joshua, Stefan, Ritchano, Lola, Nynke, Babette en Lara hebben 3 wedstrijden gewonnen en 1 wedstrijd gelijk gespeeld. Zij zijn door naar de finale op 28 mei. Het team van Minke, Vera, Angel, Sena, Daphne, Resy, Luuk, Lesley, Jelmar en Menno hadden wat minder succes. Zij hebben 1 wedstrijd gewonnen en zijn vierde geworden.
 


Koningsspelen

We waren bang dat de Koningsspelen weer in het water zouden vallen, maar wat hebben we geboft met het weer! Met de Kanga openden we samen met wethouder Van den Burght de spelen nadat hij had meegegeten met de Monkeys. Overal rond de school waren spelletjes, in groepjes liepen de kinderen rond en konden zo heerlijk spelen. De clinics waren ook een echt succes.
 


Schoolvoetbal jongens

De jongens van groep 7 begonnen veelbelovend. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2-1. Helaas werden de laatste 2 wedstrijden verloren.

Schoolvoetbal meisjes

De meiden van groep 7 en 8 zijn woensdag 2 april eerste geworden in hun poule. Zij gaan nu door naar de finale op 7 mei.

Super gedaan meiden!

 

Keerkringshow

Vrijdag 14 februari was er een Keerkringshow waarin veel verschillende talenten naar voren kwamen. Toneelspelen, dichten, muziek maken, zingen, dansen, het kwam allemaal aan bod. Alle groepen hebben dit keer elkaar zien optreden, het was dus gezellig druk! 

Ondernemend leren
 
Het is op vrijdagmiddag best druk bij onze winkeltjes. De eerste kinderen hebben hun boek al weer bij elkaar gespaard. Een deel van onze groep leest voor in de onderbouwgroepen of bij de crèche. Ook is een deel van de klas bezig een klassenkrant te maken.

 
Voorleesontbijt
 
In het kader van de Nationale Voorleesdagen is op woensdag 22 januari in alle groepen voorgelezen terwijl de kinderen hun ontbijtje oppeuzelden. Bij de Monkeys, Kruimeltje en bij de groepen 1 t/m 3 zijn leerlingen geweest van het Da Vinci College om voor te lezen. Bij de groepen 4 t/m 8 hebben de leerkrachten zelf voorgelezen. Veel kinderen kwamen net als de leerkrachten zo hun bed uitrollen en kwamen in hun pyjama naar school!

 
Gouden eeuw
Met geschiedenis hebben we het heel uitgebreid over de Gouden Eeuw gehad. Juf Claudia heeft veel verteld, filmpjes gezien, werkbladen gemaakt en ook hebben we in tweetallen een stripverhaal gemaakt.
 
Kerstdiner
Iedereen zag er op zijn Kerstbest uit. Onze klas was omgetoverd tot restaurant 'het Rendier'. Op de gang was het lopend buffet gemaakt en konden we allemaal lekkere hapjes uitkiezen. Ook zijn we nog naar een optreden van groep 8 wezen kijken in de grote ruimte.
 
Kerstcrea
Woensdag 18 december konden we heel de ochtend in 3 groepen aan heel veel verschillende knutselactiviteiten werken. Dit jaar mocht je kiezen of je in groep 5/6, 8 of in de eigen groep ging knutselen. Zeepjes maken, vogelhuisjes, kerstengels maken, er was voor iedereen wel wat leuks te maken. Heel veel ouders kwamen helpen. Het was een erg gezellige ochtend.
 
Schaatsen
Maandag 16 december zijn we met de hele groep gaan schaatsen op de schaatsbaan op het Statenplein. 's Ochtends was de baan even uit geweest, het ijs was daarom niet helemaal bevroren. Sommige vonden het erg leuk om slidings te maken en waren meer aan het zwemmen dan aan het schaatsen. Veel kinderen konden al goed schaatsen eigenlijk, dus we hoefden de steunpinquins niet te gebruiken. We kregen nog een koek en warme chocomelk en gingen toen (nat) de bus weer in naar school.
 
Rijksmuseum
Met groep 6, 7 en 8 zijn we naar het Rijksmuseum geweest. Op school hadden we al het een en ander geleerd over een paar schilderijen. En dat was heel goed te merken! Want groep 7 wist erg veel! Bij de Nachtwacht mochten we helemaal vooraan zitten. Zo konden we het goed zien, want anders stonden er zeker 1000 toeristen voor ons. Buiten hebben we nog een spel gedaan om te kijken wie het allerbeste had opgelet. Daarna gingen we de bus weer in naar Dordrecht.