Nieuwsberichten

 

Sinds 24 maart 2016 is onze eigen Keerkringapp in de lucht. Recente foto's en verhalen kunt u op onze eigen App vinden die gratis te downloaden is in de Appstore.


Hier ziet u een selectie van nieuwsberichten uit het schooljaar 2015/2016. Recente nieuwsberichten zijn terug te vinden in de App. 

Schoolskiën


Zaterdag 23 januari hebben 3 teams van De Keerkring meegedaan aan de schoolskikampioenschappen op de borstelbaan in de Merwelanden. Voor Lara, Riley en Senna was dat een eitje, de andere skiers moesten even wennen. Want skiën op een borstelbaan is toch even wat anders dan in de echte sneeuw! We hadden vroeg afgesproken, dus we hebben goed kunnen oefenen. De eerste manch was om de slalom te oefenen, de andere 2 telden echt mee. In elk team zat 1 wedstrijdskiër, in ons geval Lara, Riley en Senna en 2 kinderen die niet echt op skiën zitten. Maar Vera, Carola, Stacey, Merle, Josephine en (gastskiër, we hadden net er eentje te weinig) Tijn hebben het super gedaan. We zijn niet bij de eerste 3 geëindigd, maar we hebben een supergezellige en supersportieve middag gehad!

 


Meester Henk 40 jaar in het onderwijs

Het is meester Henk niet aan te zien, maar hij is al 40 jaar meester. Om dat te vieren hebben we 
hem vrijdag 14 november echt verrast. Toen hij op school kwam mocht hij niet de klas in. Hij moest verplicht thee drinken met juffrouw Carla in de grote ruimte. Zijn klas was namelijk versierd en hij moest door een erehaag van kinderen naar de klas toe. Na luid toegezongen te zijn door groep 5 t/m 8 kreeg hij van alle 40 kinderen uit groep 5 en 6 een roos en een kaart. Na nog even gezellig in de kring gekletst te hebben moest er toch gewerkt worden. Meester Henk had snel nog voor een traktatie gezorgd, cake met slagroom ging er wel in! Na schooltijd was er nog even tijd voor de meester en de juffen om wat te drinken en nog een paar cadeaus te geven. Want 40 jaar meester zijn is niet zomaar iets, wij hopen dat deze bijzondere meester nog lang op De Keerkring blijft!


Bootverhaal - Sinterklaastoneelstuk

Vrijdag hebben de juffen van groep 1/m 4 een heel spannend toneelstuk gespeeld voor de kinderen. 

Twee boeven, Bull en Hiep, willen graag snel rijk worden. Ze zijn een plan aan het beramen en op dat moment komt er een Pietje met een zak langs. Ze besluiten de pakjes uit de inpakkamer van Sinterklaas te halen en stallen de cadeautjes uit in hun winkeltje. Maar de Pieten ontdekken dat Bull en Hiep de cadeautjes voor de kinderen in hun winkeltje verkopen en vertellen dit aan Sinterklaas. Hij bedenkt een plan om de boeven te betrappen. Een Pietje wordt ingepakt als cadeautje. Natuurlijk proberen de boeven dit pakje te stelen en worden door Sinterklaas betrapt. Als straf moeten zij helpen met inpakken. Eind goed, al goed. 

De kinderen maar ook de juffen hebben genoten!

        

Kleuterplein

Samen met de SPD (Peuterspeelzaal) is het kleuterplein omgetoverd tot een echt verkeersplein. De SPD betaalde de ene helft, wij betaalden de andere helft met de opbrengst van de Fancy Fair. De kleuters vinden het erg leuk en spelen er veel op. De rotonde is nog wel wat lastig te nemen,.

 

      
 
 
Keerkringshow

Vrijdag 16 oktober sloten wij de Kinderboekenweek af met een Keerkringshow. De eerste echte activiteit van de Active Kids, Riley en Max zorgden voor de muziek, de presentatie was in handen van Vera en Senna. We hebben weer fantastische optredens gezien; een heksendans, een toneelstuk, dansjes en een poppenkastoptreden. 

 
 
 
   


Kinderboekenweek


In het kader van de kinderboekenweek 2015 met als thema “Raar, maar waar”zijn de kinderen op vrijdagmiddag 9 oktober bezig geweest met enkele proefjes.

Een proefje ging over gezichtsbedrog en liet zien hoe dat werkt. Een ander proefje liet de kinderen ervaren hoe je door een ansichtkaart heen kunt stappen. Ook zijn we bezig geweest met het maken van een boemerang en als laatste leerden ze een manier om wanneer je zout en peper door elkaar gooit, deze met behulp van een ballon en een wollen trui (statische elektriciteit) weer kunt scheiden. Misschien iets voor thuis om te proberen?

Op bijgaande foto’s is te zien hoe kinderen uit groep 5 vol enthousiasme in de weer zijn geweest.

        

Van 2 tot en met 4 september: Schoolkamp Zoutelande.

We hebben 3 fantastische dagen gehad in een heerlijk kamphuis in Zoutelande. Sommige kinderen hadden knikkende knieën, want 3 dagen van huis was toch wel even spannend, maar wat heeft iedereen een plezier gehad!!!!!! Het weer was ons goed gezind, waardoor we heel veel activiteiten op het zeer nabije strand konden doen. Ondanks het feit dat de groep al langer bij elkaar is, zijn ze door het kamp nog hechter geworden. Geweldig om te zien hoe de kinderen samenwerkten en elkaar een overwinning gunden. Wat een heerlijke start van dit schooljaar!

      

      

      
   Opbrengst Sponsorloop

27 Mei was de sponsorloop op OBS De Keerkring uit Sterrenburg. Alle kinderen hebben een mooie sportieve prestatie geleverd, rennend rondom de school. De opbrengst gaat naar de CliniClowns en naar nieuwe leesboeken voor op school. De opbrengst is maar liefst € 3.000,00!!! 31 Augustus is Marion van Wijngaarden van de CliniClowns op school geweest om de cheque op te halen. Ze was enorm trots op de kinderen. Zelden wordt er zoveel opgehaald met een sponsorloop!

     
   
  
              
 


Schooljaar 2014 - 2015

Avondvierdaagse
   Ook dit jaar zijn we met een grote groep op pad. We hebben nu ook een vlag waarmee we van verre al te zien zijn. Iedereen wilde deze vlag wel dragen, ook al was die best wel zwaar. De leiding valt ook lekker op met de Keerkring Crewshirts, gesponsord door familie Verloop. 

Elke dag werd het warmer! En elke dag werd het zwaarder. Maar wat hebben we een kanjers, ze hebben allemaal de medaille gehaald (en natuurlijk kilo's snoep). We kunnen terugkijken op een gezellige Avondvierdaagse. Hulpouders bedankt voor het meelopen! 


Sponsorloop

27 Mei was de sponsorloop. Alle kinderen hebben een mooie sportieve prestatie geleverd rennend rondom de school. De opbrengst gaat naar de CliniClowns en naar nieuwe leesboeken voor op school. De opbrengst is maar liefst €3000,-!!!!

  
   
   
 
  
  
 

Cito-uitslag

We zijn bijzonder trots op onze leerlingen van groep 8. Ze hebben een superscore gehaald: 541,4. Alle leerlingen hebben gescoord wat we minimaal van ze verwacht hadden, veel leerlingen hebben boven verwachting gescoord. Naast trots op de leerlingen zijn we ook trots op de leerkrachten, want zij hebben er ook hun steentje aan bijgedragen! En net zoals elk jaar vieren we de Citoscore met taart! 's Middags tijdens de vergadering kregen de leerkrachten ook taart.

        


Koningsspelen

De kinderen hebben weer een fantastische dag gehad. Leuke spelletjes, sportieve clinics, heel veel hulpouders, mooi weer, van baby t/m groep 8, iedereen had wel iets leuks te doen. de foto's spreken boekdelen! 

   
   
   
  
 
  
 

   
 


Workshop Braziliaanse Dans

 
 Schoolvoetbal 


Woensdag 1 april hebben jongens uit groep 5 en 6 meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Ze hebben alle wedstrijden gewonnen en zijn dan ook eerste geworden! Super gedaan mannen, gefeliciteerd!

 

Poppentheater

Vandaag zijn we met de bus naar het Poppentheater Damiet van Dalsum gegaan. Goh wat was dat leuk. Eerst werd er uitgelegd wat er allemaal ging gebeuren, dat de lichten straks uitgaan en dat er 1 beetje enge pop is, maar dat is niet echt eng, want de poppenwereld is iets anders dan de mensenwereld. 
We hebben gekeken naar Kaatje met de Lange Tenen. Kaatje wilde zo graag leren dansen en om dat te leren moest ze in de ogen van de Dans-drakin kijken. Dan zie je sterretjes en kan je in eens heel goed dansen. De kinderen hebben ademloos gekeken en uiteindelijk geholpen met het bevriezen van Wally het Stempelkussen. Wie was er nog meer? Hoedendoos, Dansvloer, de Jongens van de Straat en ook IJsbloempje, zij kon veranderen in een ijsberg. Aan het einde van het verhaal kreeg Kaatje met de Lange Tenen, mooie benen waar ze prachtig mee kon dansen. Eind goed, al goed. 
Op weg terug naar school zei Levi met een grote glimlach: "Het leek wel een schoolreisje." 

       
 
       
                                      

Spelletjesavond

Monopoly, sjoelen, Pim Pam Pet en nog heel veel andere gezelschapsspelletjes op school doen als het al donker is, elk jaar vinden de kinderen dit weer een superleuke activiteit. Maar het allerleukste is toch wel de bingo waarbij iedereen een mooie prijs wint!

      

      

      

      

Ondernemend leren

Vrijdag 20 maart zijn Jaydee, Minke en Jasper naar De Giraf geweest om daar nieuwe boeken uit te zoeken voor onze boekwinkel 't Ezeltje. Behalve leuke boeken uitzoeken mochten ze zelf ook de kassa bedienen. Komen jullie snel kijken voor welke boek je gaat sparen?!

        

Tutorlezen en kleuterhulp door de Active Kids 

Ieder jaar worden de groep 8 kinderen ingezet om hun vaardigheden over te brengen op de jongere kinderen op onze school. De kinderen van groep 3 krijgen een half uur per week extra hulp bij technisch lezen en de kinderen van groep 1 en 2 krijgen een privé juf of meester tijdens het doen van leerspelletjes. Vandaag (5 maart) zijn we gestart en wat is dit toch altijd geweldig om te zien! De groep 8 kinderen pakten hun rol direct goed op en er werd hard gewerkt.

  
     

Keerkringshow, 13 februari

Deze keer stond de Keerkringshow in het teken van de liefde. Active Kids Angel en Resy hebben de geweldige onderdelen van alle groepen, fantastisch aan elkaar gepraat.


Skitoernooi, zaterdag 24 januari

Senna, Riley, Lara en Merle hebben dit jaar voor het eerst meegedaan aan het skitoernooi op de borstelbaan in de Merwelanden. Begeleid en gesponsord door de familie Ruttmann hebben ze een leuke middag gehad. We hebben er geen skikampioenen bij, maar ze waren wel heel snel. Ook werden ze aangemoedigd door klasgenootjes, zelfs met een spandoek.

  

  

Leesbeleving

Deze week is groep 8 gestart met een project van de bibliotheek: "Bekijk het maar". Door een medewerkster van de bibliotheek hebben ze de introductie les gehad. De groep is in groepjes verdeeld en iedere groep gaat een boek lezen, dat ook verfilmd is. Daarna gaan zij over het boek praten en de film bekijken. Over enkele weken zal ieder groepje hun film promoten. De beste presentatie wordt beloond met een award en........... met het bekijken van die film met de hele klas. De boeken zijn vandaag mee naar huis gegaan en de kinderen hebben met hun groepje afspraken gemaakt hoe zij het gaan aanpakken. Wat een leuke manier om het lezen te stimuleren!!!

3e kleutergroep

We zijn erg blij dat de Keerkring op dit moment zo hard groeit qua leerlingaantal. We mogen dan ook met een 3e kleutergroep starten. De exacte invulling wordt eerst verteld op de ingelaste informatie-avond (19 januari, 20.00 uur). Volgende week leest u meer informatie in de nieuwsbrief.

Continurooster

Maandag 5 januari 2015 zijn we officieel gestart met het continurooster. Heel veel voordelen, maar ook wel even wennen. Terwijl de regen tegen de ramen slaat en ze er lekker niet door hoeven, vermaken de kinderen van groep 8 zich prima met allerlei spelletjes.

Kerstcrea


Overal in de school kon geknutseld worden. In elk klaslokaal, in de grote hal waren kinderen in de weer met kerststukjes, glitters, papierknipsels, pannenkoeken... Het was een gezellige ochtend. Met een speciaal bedankje aan alle hulpouders!

   
                                                
  


Keerkringshow

Ook deze keer had iedereen weer goed geoefend voor de Keerkringshow. 
Sinterklaasliedjes, Sinterklaasdansje, een Frans liedje, gedichtje en 2 toneelstukjes. 
Meester Henk stal de show met zijn optreden als Sinterklaas!

     


 
Pietengym
 
Samen met de PIO's hebben alle kinderen uit groep 3 hun pietendiploma gehaald. Heel goed hoor, gefeliciteerd!

   


Het Bootverhaal

Na het toneelstuk Het Bootverhaal zijn de leerlingen van groep 1 t/m 4 helemaal klaar voor de aankomst van Sinterklaas en zijn Pietermannen. Juffrouw Claudia verkleedde zich als Sinterklaas en juf Monique, juf Linda en juf Freeke verkleedden zich als de Pieten. Sinterklaas was ziek en had allemaal gekleurde stippen op zijn gezicht. Het duurde even voordat Dokterpiet het juiste drankje had gevonden om Sint Claudia beter te maken, maar met behulp van de kinderen is het gelukt. Eenmaal genezen werd hard 'Zie ginds komt de stoomboot' gezongen en nu is Dordrecht echt klaar voor de intocht van morgen.

      


31 oktober: Halloween tijdens Ondernemend Leren!

   Naar aanleiding van een Nieuwsbegriples over Halloween zijn de kinderen vanmiddag druk in de
weer geweest. Een grote groep kinderen had een pompoen meegenomen naar school en is druk bezig geweest met het uithollen en uitsnijden van ogen, neus en een mond. Enige mesjes zijn hierbij gesneuveld vanwege de taaiheid van de schil van de pompoen en Jamie had een ongelukje met een mesje.

De resultaten van deze activiteit zijn te bewonderen op de foto’s die gemaakt zijn, het enthousiasme spat van de foto’s af! Een andere groep , allen jongens, hebben onder de bezielende leiding van de moeder van Quirijn en Rieneke , o.a. hulpmoeder van de Springende Plantjes, een pan heerlijke pompoensoep gemaakt. Nogmaals onze dank voor de hulp hierbij. De soep vond gretig aftrek onder de kinderen en leerkrachten!

                         

 
Schoenmaatjes

Van simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau: Schoenmaatjes is de kans voor kinderen om echt iets te
doen voor kansarme leeftijdsgenootjes wereldwijd. 

Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor 
leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Zo wordt een simpele schoenendoos e
 en onvergetelijk cadeau.
De doos mag ook helemaal versierd worden! Via onderstaande link kunt u kijken hoe de actie gaat.

http://schoenmaatjes.edukans.nl/wat-is-schoenmaatjes/het-schoenmaatjesjournaal/

Er zijn inmiddels al heel wat dozen binnen!

Keerkringshow

De laatste vrijdag voor de vakantie stond de middag weer in het teken van de Keerkringshow. Gepresenteerd door Luuk en Isa van de Active Kids liep alles op rolletjes. Het thema was 'Feest', dus de liedjes, toneelstukje, gedicht en dansjes waren nog feestelijker dan normaal. De volgende Keerkringshow komt er al weer snel aan, 28 november zien we vast weer nieuwe fantastische optredens!  

   
  


Flits wil vliegen

Woensdag 1 oktober werd het boek, Flits wil vliegen,  gepresenteerd wat al in groep 7 gemaakt is. De aanleiding was bijzonder. Iza voelde zich er niet helemaal bij horen en werd ook wel gepest. Na alle moed bij elkaar te hebben geraapt heeft ze dat voor de klas verteld. De groep was erg onder de indruk. Iza had al langer een verhaal in haar hoofd zitten. Na dat verhaal opgeschreven te hebben, hebben Koen, Lesley, Joshua, Dion en Thomas het boek geillustreerd en de rest van de klas het ingekleurd. Het resultaat is fantastisch. Naast een mooi boek, snapt iedereen ook dat pesten niet oké is en dat iedereen mag zijn zoals die is!

Er was al een journalist van het AD in de klas geweest, dat stuk stond woensdag in de krant. 


Toen het boek voorgelezen werd was er al een journalist van Dordt Centraal, dat is vrijdag geplaatst. En toen kwam ook nog het Jeugdjournaal in de klas. 


Het boek is te koop bij De Koppige Ezel, www.spetteryoga.nl, De Giraf en Juffrouw Pollewop.


Week van de opvoeding

Van 6 t/m 12 oktober 2014 staat Nederland voor de vierde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Na drie edities, met iedere keer meer dan 1250 activiteiten voor ouders en kinderen, heeft de Week van de Opvoeding een vaste plek in ons land veroverd. Ruim 2,5 miljoen Nederlanders zorgen dagelijks voor hun gezin. Misschien wel de meest uitdagende en zinvolle bezigheid die er is. Een taak die bestaat uit plezier maken en doorzetten, uit geluk en stress, uit genieten en geduld oefenen. Dat alles komt samen in 'Ik tel tot tien', motto voor de Week van de Opvoeding 2014.

Ook Kindcentrum De Keerkring besteedt dit jaar aandacht aan de week van de opvoeding. We doen dit op dinsdag 7 oktober a.s. door middel van een informatieve avond.

U bent allen van harte welkom om mee te doen aan verschillende workshops. Hieronder vindt u het programma. We beginnen met een gezamenlijk gedeelte, daarna kunt u een keuze maken uit twee verschillende workshops.

Programma:

19.15 – 19.30 Inloop.

19.30 – 19.35 Welkom

19.35 – 20.00 Lezing Social Media gebruik door: Wijkagenten Marc Dolmans en Dirk Jan                                    Grootenboer

20.00-20.30 1e Ronde workshops

20.30-21.00 2e Ronde workshops

U kunt een keuze maken uit onderstaande workshops, de keuze kunt u op de avond zelf aangeven.

Kinder Yoga
Eerste Hulp aan kinderen
Voorlezen
Bewegen met kinderen
Kindercoaching

Om een idee te hebben hoeveel mensen er aanwezig zijn vragen wij u om op de lijsten die bij de klas hangen in te vullen met hoeveel personen u aanwezig bent. Als er in uw omgeving mensen geïnteresseerd zijn, maar die niet op school zitten, zijn die ook van harte welkom.


Soundmixplaybackshow

Dit jaar deden voor het eerst ook de kleuters mee aan de show. Eigenlijk wel heel leuk, van K3 tot Conchita Wurst. En alle kinderen konden zo ook naar elkaar kijken. Een zeer geslaagde middag!


Musical

Groep 8 is enorm hard bezig met de musical. Naast de rollen leren en de liedjes zingen (er zitten echt een paar enorme zangtalenten tussen) moeten er ook decors gemaakt worden. De kinderen doen dit helemaal zelf. De juf helpt natuurlijk een handje mee. Ook juffen kunnen met een boor omgaan!

Voor u alvast een voorproefje voor de afscheidsmusical:


Avondvierdaagse

Traditiegetrouw kwamen de kinderen helemaal behangen met snoep en cadeautjes over de eindstreep. Alle kinderen hebben de medaille verdiend, het waren 4 gezellige avonden waar ieder zijn beste beentje voor heeft gezet!

                                

En ook dag 3 hebben we uitgewandeld. Het leek eigenlijk wel meer dan 5 kilometer lopen. Dit keer kregen we een ijsje, Jazzlynn was jarig en trakteerde! En wat zijn we blij met de shirtjes gesponsord door de familie Verloop met hun bedrijf Profilus.

  

De eerste 2 avonden van de Avondvierdaagse zitten er al op. Met een groep van 51 enthousiaste leerlingen en enthousiaste begeleiding, mooi weer, is het nu al een geslaagde activiteit.  De eerste avond stond juf Marijke langs de kant met appels, de tweede avond stonden juf Freeke en Saskia van de COKD met komkommers klaar, we zijn benieuwd wie er vanavond met wat lekkers klaar staat!
Fancy Fair

 
        
          

Wederom waren de weergoden ons goed gezind! Wat hebben we enorm veel spullen
gehad en de kinderen hebben de laatste weken heel veel geknutseld om te verkopen. Bij
de spelletjes, het luchtkussen en het eten stond regelmatig een rij. Leuke prijsjes bij de
loterij en de mooiste spullen zijn geveild op de veiling. Dat alles samen heeft voor een
fantastisch resultaat gezorgd, namelijk €1497,50!!! Er zijn nog wat knutselwerken over,
deze hebben we uitgestald in de grote ruimte. Zo bestaat nog de mogelijkheid om wat
moois te kopen. We zijn enorm blij met de opbrengst en zijn nu een verlanglijstje aan het
maken voor de schooltuin en het kleuterplein.

Iedereen die meegeholpen heeft; BEDANKT!


  


Koningsspelen


We waren bang dat de Koningsspelen weer in het water zouden vallen, maar wat hebben
we geboft met het weer! Met de Kanga openden we samen met wethouder Van den
Burght de spelen nadat hij had meegegeten met de Monkeys. Overal rond de school
waren spelletjes, in groepjes liepen de kinderen rond en konden zo heerlijk spelen. De
clinics waren ook een echt succes. Iedereen die heeft meegeholpen, bedankt voor deze fantastische dag.

De media is ook langs geweest. Benieuwd? Via onderstaande links kunt u foto's en een filmpje bekijken.

http://dordtcentraal.nl/actueel/koninklijk-ontbijtje-met-de-wethouder/

http://dordtcentraal.nl/sport/koningsspelen-met-topsporters/

http://youtu.be/lSo2sSXt_lM?a


Schoolvoetbal

De meiden van groep 7 en 8 zijn woensdag 2 april eerste geworden in hun poule. Zij gaan nu door naar de finale op 7 mei.

Super gedaan meiden!

Pannenkoekendag

          

Vandaag zijn we naar de Sterrenlanden geweest om pannenkoeken te bakken voor de oudere mensen. Pannenkoekendag is een dag waarop veel mensen en kinderen pannenkoeken gaan bakken. Het komt oorspronkelijk uit Engeland, maar is overgewaaid naar andere landen. Dus stapten we om half elf op de fiets om naar de Sterrenlanden te gaan. We kregen eerst wat te drinken en daarna werden we in groepjes gedeeld en ging ieder groepje naar een bepaalde

afdeling. 

Wmoesten naar de huiskamers van de bewoners en daar werden we hartelijk ontvangen. We konden gelijk beginnen want alle spullen waren al klaar gezet.Eerst moesten we beslag maken. Er stond een kookplaatje midden in de kamer zodat de mensen het goed konden zien. Een voor een kregen ze een pannenkoek van ons. We moesten snel doorbakken want iedereen had flinke trek. Zowel de mensen als wij vonden het erg gezellig! Ondertussen aten we stiekem ook een paar pannenkoeken. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten zaten we weer op de fiets. Toen we weer terug in de klas kwamen, kwamen we er achter dat we ons goed voelden bij het idee: we hebben iets goeds gedaan voor anderen! 

Door Manouck en Lianne, groep 8

Picknicktafel is in gebruik genomen!

Groep 5/6 had de primeur om de picknicktafel in gebruik te mogen nemen. Tijdens het opeten van de pauzehap heeft juf Yvonne voorgelezen in de schooltuin. 
NL Doet

De Keerkring en de COKD hadden zich dit jaar aangemeld voor NL Doet. We zijn trots op ons gebouw en willen het graag bijhouden. De leerkrachten en pedagogisch medewerkers hebben het best druk en hebben weinig tijd om een keer extra schoon te maken. 

Zaterdag 22 maart is de hele school gemaakt en ziet er weer uit om door een ringetje te halen! Een groepje ouders, leerkrachten, leerlingen, Saskia van de COKD en mensen van de reclassering hebben ramen gezeemd, klassen gesopt, picknicktafels in elkaar gezet, de schooltuin gesnoeid, afval uit de schooltuin afgevoerd, het speellokaal geordend en gesopt en de hele school gedweild! Iedereen die geholpen heeft; enorm bedankt!
Goede Citoscore

Ook dit jaar heeft groep 8 een hoge Citoscore gehaald. Ruim boven het gemiddelde wat de Onderwijsinspectie van onze school verwacht. Bij een feestje hoort taart. Deze taart ging er wel in bij de leerlingen van groep 8!
De Keerkring besteedt extra aandacht aan de ontwikkeling van de woordenschat!


Met een ruime woordenschat kom je een stuk verder. Daarvan zijn wij allemaal overtuigd. Wij besteden daarom veel aandacht aan het ontwikkelen van de woordenschat met goede methodes zoals Schatkist, Nieuwsbegrip en Taalactief. De kracht ligt in de herhaling. De aangeleerde woorden moeten vaak terugkomen om ze daadwerkelijk te beheersen en toe te kunnen passen in de juiste context. Daar hebben wij iets op bedacht. Voor alle klassen hebben de Activ Kids een passend bord gemaakt, waarop de woorden/uitdrukkingen die centraal staan, opgehangen kunnen worden. Ook zal er iedere week een greep gedaan worden uit de reeds verzamelde woorden die al eerder aan bod zijn geweest en ook opgehangen worden. Op deze manier hopen wij nog dichter bij ons doel te komen en de woordenschat van onze leerlingen flink uit te breiden.

U bent vanzelfsprekend van harte uitgenodigd om al deze prachtige borden te komen bekijken.

Techniek les: 


Dinsdagmiddag heeft groep 2 techniek les gekregen van Da Vinci cursisten. 
Met elkaar hebben de kinderen een voederplank getimmerd, een dorp met huizen en een kerk gebouwd van de kleine blokjes en in de watertafel uitgeprobeerd wat drijft en wat zinkt. Met elkaar hebben we de voederplank op het schoolplein gezet. Nu maar hopen dat er heel veel vogels nootjes komen eten. Het was een hele leuke middag en we hebben heel veel geleerd!

Les van Bureau Halt in groep 8

Zoals elk jaar: een hele zinvolle les, gegeven door Gert-Jan van Bureau Halt, over groepsdruk. Welke vormen groepsdruk bestaan er, welke herken je en ………ben jij bestand tegen groepsdruk?? De kinderen kwamen er al snel achter dat er nog heel veel te leren is. Groepsdruk komt vaker voor dan je denkt. Eye-openers!!! De komende periode gaan we er eens extra op letten. Geef je goed je grenzen aan, maak je de juiste keuzes of laat je je leiden door een groep(je)?

                                               

Ondernemend leren

Het is op vrijdagmiddag best druk bij de winkeltjes van groep 7. De eerste kinderen hebben hun boek al weer bij elkaar gespaard. Een deel van onze groep leest voor in de onderbouwgroepen of bij de crèche. Ook is een deel van de klas bezig een klassenkrant te maken.